Как се снима филм от популярен франчайз по време на пандемия? В хаос - това е отворът в новата комедия "Балонът" на Netflix с участието на Мария Бакалова, който излиза на 1 април, съобщи сп. "Rolling Stone". Българската актриса също сподели новината с трейлър на филма в социалните мрежи.

Продукцията на режисьора Джъд Апатау проследява преживелиците на звезден актьорски състав, който се опитва да заснеме лентата "Cliff Beasts" в разгара на пандемия. Тъй като артистите са принудени да живеят и работят в балон, твърде бързо ситуацията се превръща в хаос.

Сюжетът на филма във филма според официалния синопсис е опитът на човечеството да пребори нов вид динозаври. Подбран екип се изправя срещу динозаврите на Еверест.

Вижте снимки на Мария >>

Режисьорът Джъд Апатау засне комедията по време на пандемията, а пред камерата му застанаха Карън Джилан, Айрис Апатау, Фред Армисен, Дейвид Духовни, Мария Бакалова, Педро Паскал и други. През февруари британското издание "Film Stories" писа, че Апатау снима продукцията в Шепъртън, югозападно от Лондон.

Снимка: Getty Images

Актьорският състав е звезден, отбелязват британски и американски медии. Педро Паскал е звезда от "Игра на тронове", "Мандалорецът" и "Наркос", Дейвид Духовни доби световна известност с изпълненията си в "Досиетата Х" и "Секс до дупка", гласът на Кийган-Майкъл Кий е познат на аудиторията от "Играта на играчките 4", римейкът на "Цар лъв" и поредицата "Хотел Трансилвания", припомня БТА. Карън Джилан е звезда на Marvel ("Пазителите на галактиката"), а Бакалова се превърна в киносензация с ролята си в "Борат 2", за която получи номинации за награди "Оскар", "Златен глобус", БАФТА.

Официалният трейлър на филма бе представен през миналата седмица, а продукцията излиза на платформата Netflix на 1 април.