През февруари т.г. сочената неведнъж за най-добра тенисистка на планетата и носителка на общо пет титли от "Големия шлем" Мария Шарапова съвсем неочаквано обяви решението си да сложи край на своята професионална кариера, за да се отдаде на заслужена почивка. Сега обаче, преди още календарната година да е изтекла, тя успя отново да изненада своите почитатели, но този път по далеч по-приятен начин.

Преди часове блондинката сподели в своята лична Инстаграм страница, че се е сгодила за британския бизнесмен Александър Гилкс, търгуващ с произведения на изкуството, който е бивш съпруг на Миша Нону - най-добрата приятелка на Меган Маркъл.

Вижте снимки на двойката >>

"Казах ти "Да" още в първия ден, когато се срещнахме. Това беше нашата малка тайна, нали?", написа тя към галерия, съдържаща общи снимки и кратки видео клипове с мъжа, откраднал сърцето ѝ. В края на поста си, подчертавайки думите си, тя е поставила годежен пръстен.

Александър не загуби никакво време и на свой ред сподели техен кадър, заснет през същия ден като нейния.

"Благодаря ти, че ме направи едно много, много щастливо момче, казвайки ми "Да"! Нямам търпене да прекарам живота си обичайки те и учейки се от теб!", гласи трогателното му послание.

За тяхната връзка се заговори за първи път в началото на 2018 г. - три години, след раздялата на Шарапова с първата българска ракета Григор Димитров, които тя прекара сама. Въпреки множеството публикации в световните медии, относно новия ѝ романс, тя упорито пазеше личния си живот далеч от светлините на прожекторите, отказвайки да говори по темата. Нещо повече, това е пъвата им обща фотография, появила се в платформата. Тези факти наведоха много хора на мисълта, че е напълно възможно с Александър да са се разделили, без да дадат гласност на края на връзката си, но не такъв се оказа случаят.

Очевидно двамата са използвали месеците, прекарани в изолация, откакто избухна коронавирус пандемията, за да се опознаят по-добре. Това, което се знае, е, че от март насам, Шарапова се намира в един от имотите си, разположен в Лос Анджелис.

Но обещанието, дадено ма Гилс, чието състояние се оценява на повече от 20 млн. долара, че ще облече бяла рокля и ще извърви алеята до брачния олтар обаче не е първото, което до този момент е давала на мъж. Преди десетилетие тя прие предложението на словенския баскетболист Саша Вуячич, но така и не мина под венчилото с него. Дали този път ще размени клетви с избраника си? Предстои да разберем. Ако Covid-19 бъде така благосклонен да "напусне сцената", нищо чудно догодина за Мария да звучи Менделсон.