Американските компании "Марвел комикс" и "Уолт Дисни" почетоха паметта на починалия на 95-годишна възраст автор на комикси Стан Лий, като му благодариха за съвместната им работа.

Те изказаха своята признателност към споминалия се в понеделник творец в общо заявление, публикувано на сайта на "Марвел".

"Марвел" и "Дисни" отдават почит на живота и кариерата на Стан Лий, като изразяват своята безкрайна благодарност за ненадминатите постижения, които осъществихме заедно. Всеки път, когато разлиствате комикс на "Марвел", Стан ще бъде с вас", се казва в текста.

"Стан Лий беше толкова значим, колкото и неговите персонажи. Истински супергерой за феновете на "Марвел" по цял свят, той притежаваше таланта да вдъхновява, да забавлява и да обединява. Границите на неговото въображение превъзхождаха единствено размера на неговото сърце", изтъкна ръководителят на "Дисни" Боб Айгър.

Писателят, редактор и сценарист Стан Лий е известен като създател на едни от най-популярните комикси, като "Спайдърмен", "Хълк", "Х-мен", "Железният човек" и др. Той беше главен редактор, издател, а впоследствие и председател на съвета на директорите на американската компания "Марвел комикс", припомнят от БТА.