Масивен инфаркт е причината за смъртта на обичания певец от Благоевград Васко Лазаров е показала аутопсията на фолкзвездата. Погребението на лауреата на "Пирин фолк" ще е в събота, а опелото ще е в 12 часа в църквата в квартал Грамада, съобщава местният сайт struma.bg.

Васко Лазаров почина внезапно завчера вечерта. Сигнал, че е издъхнал в колата си в с. Логодаж, бил подаден на тел. 112. Васко Лазаров издъхна на 59 г.

Името му ще остане завинаги свързано с фестивала "Пирин фолк", в който през 1992 г. спечели първа и втора награда. През 2000 г. заедно с Йорданка Варджийска и песента им "Нищо не може да ни раздели" печелят първа награда на журито. Авторските композиции, с които се представя там, са едни от хитовете, тръгнали от сцената на Летния театър в Сандански. Сред тях са: "Ти, любима, майка и жена" и "Дари, Дари", чиито музика и текст са дело на Никола Ваклинов.

Васко Лазаров единствен бе поканен да представи България на "Етно-фест" - Скопие 2010 г. заедно с македонската прима Сузана Спасовска, с която работи успешно вече повече от 15 години и с която се налагат като "Балкански дует".

Има издадени 8 самостоятелни албума и един дуетен със Спасовска. По-голяма част от песните му са по негова музика и текст.

През 2017 г. той бе специален гост на фестивала "Пирин фолк" по случай 25-ия му юбилей. На сцената представи авторската си песен "Тугино пуста".