Носителят на "Оскар" Матю Макконъхи може да е следващата звезда, която ще влезе в политиката.

Актьорът намекна, че обмисля подобен ход в разговор за политика с радиоводещия Хю Хюит в интервю, публикувано онлайн.

На въпрос дали би се кандидатирал за губернатор на щата Тексас или за друг пост, звездата от "Интерстелар" каза, че не е решил, но не го изключва.

Макконъхи, който е на 51 години, е роден и израснал в Тексас, преди да се установи в Лос Анджелис и да започне кариерата си в киното.

"Това не зависи от мен. Зависи от хората много повече, отколкото от мен", каза холивудската знаменитост. "Нека го кажа така. За мен политиката в момента изглежда фалирал бизнес. Когато политиката предефинира целта си, ще бъда далеч по-заинтригуван".

В интервюто актьорът описва политическата си философия като подкрепа за "личните ценности, които ще възстановят социалните договори помежду ни като американци", предава БТА.

"Все още си задавам въпроса какво можеш да постигнеш в политиката и не зная дали политиката е моят път да постигна това, за което съм най-добре подготвен", добави Макконъхи.

Артистът, който бе удостоен с награда "Оскар" за ролята си в драмата "Клубът на купувачите от Далас", би бил поредната знаменитост, която флиртува с идеята или направо печели политически пост в САЩ като президента Доналд Тръмп, покойния президент на САЩ Роналд Рейгън, бившият губернатор на Калифорния Арнолд Шварценегер, бившият кмет на Кармел Клинт Ийстууд и бившия губернатор на Минесота Джеси Вентура.