Невероятно, но факт - на днешната дата - 25 септември, рожден ден имат Майкъл Дъглас и неговата съпруга Катрин Зита-Джоунс. Е, дели ги разлика от някакви си 25 години, тъй като Майкъл днес навършва 75, а красивата Катрин 50, но те са доказали, че тази разлика във възрастта не е пречка за тях.

Вижте снимки на двойката >>

Те са сред холивудските двойки, чиято връзка е устояла теста на известността, клюките, времето и не малко трудности.

Бракът им продължава вече 19-та година, което за Холивуд може направо да се нарече "цяла вечност". Част от тайните на това дълголетие се крият в това, че и двамата умеят да общуват и никога не се взимат твърде насериозно, въпреки проблемите, пред които са били изправени през годините. А те никак не са маловажни, имайки предвид боледуването от рак на Майкъл Дъглас и биполярното разстройство на Катрин Зита-Джоунс.

Каквото и да правят тези двама души в брака си, изглежда то работи, но, както в браковете на много други знаменитости, малко от онова, което правят, е нормално. Ето и някои от невероятните факти, които държат Майкъл и Катрин заедно вече толкова време.

Как се запознават

Виновникът за тяхното запознанство е не друг, а самият Дани Девито, който ги среща официално през 1998 г., но по думите на Катрин те не са се целували дори девет месеца по-късно. Все пак първите думи на Майкъл към нея са:

"Аз ще бъда бащата на децата ти" - нещо, което дори и най-известният холивудски актьор не би си позволил да каже.

Което красивата актриса възприема като всяка себеуважаваща се жена и на което отвръща с:

"Чувала съм много за теб, виждала съм много от теб и мисля, че е време да ти пожелая "Лека нощ!"

Profimedia

Все пак Майкъл успява да се извини за гротескното си поведение и да намери път към сърцето на прекрасната дама. Предлага ѝ брак на Нова година през 1999 г., а първото им дете - Дилън, се ражда през август 2000 г. През 2003 г. се ражда и дъщеря им Карис Зита. Ето как една история, която би могла да свърши с лютив спрей в очите, всъщност прераства в голяма любов.

Откачените предбрачни договори

Все пак нямаме черно на бяло предбрачния договор на Майкъл и Катрин, разполагаме само със слухове за него. Според някои от тях Катрин би трябвало да получи баснословна сума, ако Майкъл ѝ изневери или ако почине - нещо като 3 милиона паунда на година, плюс още пари при редица други обстоятелства.

Разбира се, това е тема, по която лесно възникват спекулации. Все пак Майкъл Дълас се подложи на лечение за злоупотреба с определени вещества, което, според някои, включвало и лечение на секс манията му.

От друга страна първият брак на Дъглас приключва с един от най-скъпите разводи в историята на Холивуд, струвайки му около 45 милиона долара. Така че е нормално той да иска да се застрахова при следващия си брак.

Истината е, че тук никой от тях няма нужда от споменаваните суми, за които се говори. А единствените губещи в случая са многото хора, които се занимават с тези слухове, докато Дъглас и Зита-Джоунс се радват на брака си.

Разликата в годините и същата рождена дата

Никой не може да го отрече - разликата в годините на Майкъл и Катрин е 25. Точно. Те дори са родени на една и съща дата. Това е странно. Но 25 години... Това е много време. Е, не са първите, при които по-възрастен актьор е женен за по-млада и красива жена, но Катрин не е точно "съпругата-трофей". По повод разликата в годините им Дъглас не веднъж се шегува с думите:

"Когато стана към 80-годишен и тя ме вози в инвалидния стол, аз все ще я питам:

"Скъпа, къде отиваме?", а тя ще отговаря:

"В Cartier, скъпи, та това е любимият ти магазин."

По същия повод Катрин казва:

"Когато вечер сме пред телевизора, той ми позволява да държа дистанционното, докато задремва, а после дори ми дава възможността да изключа телевизора."

Историята с рака на гърлото, който Майкъл получил заради орален секс

Тези твърдения, които стават широко известни през 2010 година, са просто импровизации. Според запознати Майкъл всъщност страдал не от рак на гърлото, а от рак на езика, който неговият лекар му препоръчал да казва, че е рак на гърлото. В интервю през 2013 г. Майкъл разкрива, че лекарят му казал, че, ако се подложи на операция, нещата няма да са никак лицеприятни, че би изгубил част от челюстта и езика си, а това не са неща, за които един актьор би искал да говори и за които иска публиката да знае.

Колкото до това дали ракът е бил причинен от орален секс или от употребата на тютюн, пред медиите Дъглас казва, че ракът, от който той е болен, е причинен от човешки папилома вирус (който пък лесно бива предаван чрез орална любов), но това е само едно възможно тълкование.

Getty Images/Guliver Photos

Временна раздяла

Ето как реагира Катрин на появилите се твърдения за заболяването на съпруга ѝ? Техен официален представител заявява, след интервюто през 2013 г., че съпрузите са решили временно да се разделят, за да преценят какво трябва да направят с брака си.

Никой от тях не казва в прав текст, че нескопосаните обяснения на Майкъл са причината за раздялата им, но това е факт. Истинска мистерия е как двамата успяват да преодолеят този тежък момент в отношенията си и раздялата им наистина да се окаже временна, а не окончателна.

Имали са случай с доста ужасна преследвачка

Повечето от холивудските знаменитости често се сблъскват с това - наличието на луд фен, който ги преследва. Но в случая на Катрин и Майкъл нещата стават доста сериозни, след като една жена, вманиачена по Дъглас, изпраща редица писма и дори заплашва със смърт Катрин. Тя е осъдена на три години затвор, но действията ѝ нанасят силно влияние върху психиката на актрисата, която казва, че вече "ще се страхува и постоянно ще поглежда назад до края на живота си".

Бързо се възстановяват от проблемите

Истината е, че в периода 2010-2013 година доста неприятни неща се струпват на семейството - болестта на Майкъл, лудата преследвачка, която стресира Катрин, както и проблемите със сина на Дъглас от първия му брак - момчето е осъдено на 5 години затвор заради разпространение и търговия с наркотици. В крайна сметка Катрин е диагностицирана с биполярно разстройство и се налага да влезе в клиника за възстановяване. Това са си доста и сериозни проблеми за всяка двойка, но Майкъл и Катрин успяват да се справят с тях възможно най-бързо и да продължат живота си заедно.

Никога не използват една баня

Ето това е нещо лудо за техния брак, което си е самата истина и може би в това се крие причината на щастливия съвместен живот. Катрин признава този факт в интервю за Telegraph, казвайки, че двамата със съпруга ѝ прекарват толкова много време заедно, че имат нужда поне от отделни бани, освен това тази на актрисата била доста разхвърляна и тя не желае съпругът ѝ да вижда това.

Официален Instagram профил

За известно време живеят в "Рая"

Както повечето холивудски актьори, Майкъл Дъглас и Катрин Зита-Джоунс предпочитат да са близо до работното си място, за да не изтърват ангажименти, но за известно време двойката нарича Бермудите свой дом и там отглеждат децата си до 2009 г. После се завръщат към "шума на града" заради работните си ангажименти, но пак продължават да отскачат до  "Рая" на Бермудите.

Приемат нещата, каквито са

Вярно е, че те са богата холивудска двойка, която може да си позволи да плати на специалисти, които да им помогнат с проблемите, да си осигурят достатъчно пространство, за да не си пречат, да избягат един от друг, когато им е необходимо, но в крайна сметка техният брак излиза, че не е толкова странен, колкото хората си представят. По-скоро думите, които описват тяхната връзка, са силна и стабилна, а вече и доста дълготрайна.

 

БТА