Майкъл Джексън имал огромно желание на бъде баща и поел изцяло грижите за децата си, тъй като съпругата му Деби Роу нямала желание да бъде майка, съобщи британският в. "Мирър", цитиран от БТА.

Кралят на поп музиката почина на 25 юни 2009 г. на 50 години. Той има три деца - Принс Джексън, Парис Джексън и Бланкет Джексън.

Вижте снимки >>

Майкъл Джексън се ожени за Деби Роу през 1996 г., шест месеца след развода с първата си съпруга Лиса Мари Пресли. Роу е майка на Принс и Парис.

Лиса Мари Пресли обясни причината за развода с желанието на Краля на попа да има семейство, докато тя не искала деца по онова време. Майкъл Джексън не искал да си губи времето и искал да бъде с някого, който по-скоро да му роди деца. Лиса Мари каза, че Деби Роу се свързала с Майкъл Джексън и го уверила, че е готова да износи и роди децата му, ако двамата се съберат. Това било достатъчно, за да го убеди да започне тази нова връзка. Скоро след това двамата сключили брак и Деби забременяла с Принс. Година след него се родила и дъщеря им Парис.

Деби призна в телевизионно интервю през 2003 г., че никога не е искала да бъде майка. 

"Направих го, за да бъде той баща, а не за да бъда аз майка", каза тя тогава.

Тя високо цени усилията на Майкъл като родител и каза, че той е осигурил на децата безопасност, щастие и здраве.

Майкъл Джексън с малкия си син Бланкет

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

"Майкъл се грижеше изцяло за тях...Аз не сменях памперси. Не ставах посред нощ, дори и да бях там, Майкъл вършеше всичко".

децата на Майкъл Джексън - Парис, Принс Майкъл и Бланкет Джексън

Getty Images/Guliver Photos

 

Бракът на Деби и Майкъл приключи година след раждането на Парис, през 1999 г. Деби се съгласи да даде изцяло родителските права на певеца.

Снимка: Getty Images