Парис Джексън превърна преживяването след края на една връзка в дебютен соло албум.

Дъщерята на Майкъл Джексън, която е на 22 години, е музикален фен през целия си живот и опитва да прави своя музика, но досега не смееше да се нарича певица и композитор.

"Това е едно от най-страхотните чувства, които съм изпитвала", каза Джексън в ексклузивно интервю за Асошиейтед прес.

Тя определя стила си като алтернативен фолк, далеч от жанра на покойния Крал на поп музиката.

"Развълнувана съм, нервна съм, но се чувствам уверена, че хората, които трябва да чуят този албум, ще го сторят. Той ще достигне до тях", казва тя.

По-рано тази година Джексън бе част от акустичното дуо "The Soundflowers" с приятеля си Гейбриъл Глен, докато двамата не се разделиха. След раздялата тя буквално изпитвала физическа болка, но я превърнала в изкуство.

"Ти беше всичко за мен, а сега падам на земята", пее Джаксън в сингъла "Let Down", който излиза на пазара днес.

Дебютният албум "Wilted' съдържа 11 парчета и излиза с лейбъла "РRepublic Records" на 11 ноември.

Джексън казва, че върху творчеството ѝ са повлияли много артисти, сред които Деймиън Райс, Рей Ламонтан и Конър Обърст. Очите ѝ искрят, докато споделя, че е заклет фен на инди рок групата "Manchester Orchestra". Не могла да си намери място от радост, когато научила, че китаристът, певец и композитор на групата Анди Хъл ще продуцира първия ѝ запис. Певицата заминала за Атланта, за да работи с него и споделя, че групата одобрила музиката й.

Майкъл Джексън държеше трите си деца настрани от светлините на прожекторите. След смъртта му през 2009 г. Парис и двамата ѝ братя - Принс (23 г.) и Биги (18 г.) заживели с баба си Катрин Джексън. Когато навършва 18 г., Парис заживява сама, работи като модел, актриса и музикант.

През юни тя и тогавашният ѝ приятел Глен пуснаха документалната поредица "Без филтър" във Фейсбук, в която Джексън разкри за опитите си за самоубийство, за самонаранявания и сподели, че музиката е нейният начин да приема болката, припомня БТА.

В клипа към новия сингъл "Let Down' има реверанс към страстта на младия Майкъл Джексън към ужасите и кръвта. Сърцето на героинята на клипа е буквално изтръгнато от тялото й от нейния любим. Има сцени в тъмни гори, които напомнят за прочутия клип "Thriller'' на Майкъл Джексън. На въпрос какво би казал баща й за музиката й, Джексън отговаря, че не знае, но се надява, че би бил щастлив и би я подкрепил, защото тя се чувства щастлива.