Анди Гарсия, който трогна хората у нас с човешкото си поведение спрямо музиканта Данго, изсвирил му темата от "Кръстникът", съобщи в Инстаграм, че майка му Амели се е споминала по Коледа, четири дни след като навършила 100 години.

"Мама си отиде четири дни след тържеството по повод грандиозния й юбилей. Тя бе част от това наше великолепно поколение, което умееше да жертва всичко в името на децата. Майка им и баща ми Рене Гарсия направиха всичко, за да изградят нов живот от нулата за децата си в Америка, където те да преследват мечтите си, в абсолютна свобода от репресиите и преследването от диктатурата на Кастро. Бяхме благословени с тази сила на природата - мама. Тя ще ни липсва много, но примерът й ще продължи да вдъхновява трите й деца, 8-те внуци и нейните 14 правнуци, както и всички онези, които са я познавали. Почивай в мир, мамо, без теб нямаше да ме има и мен. Прегърни тате от нас", написал е холивудският актьор.

Анди, чието пълно име е Андрес Гарсия е роден в Хавана, Куба. Майка му е била преподавател по английски език, а баща му адвокат. Местят се в Маями, когато Анди е на 5 години.

Преди празника, той публикува снимка на майка си като булка, а по-късно вече и като 100-годишна дама.