На 30 май светът стана свидетел на историческо събитие - SpaceX и НАСА изстреляха ракетата Dragon с двама астронавти в орбита. Илон Мъск, чиято компания SpaceX, е конструирала пилотираната капсула, заяви:

"Човечеството може да се гордее с новия американски космически пилотиран кораб Dragon след старта му към Международната космическа станция. Безусловно този старт ще намери силен отзвук у всички хора, които носят душа на изследовател. Самият аз съм изпълнен със силни емоции. Нашата задача сега е безопасно да върнем астронавтите на Земята и тези полети да се повторят отново и отново!"

Но вероятно човекът, който най-много се гордее с това постижение, е майката на Илон Мъск - Мей Мъск. Тя публикува няколко снимки със сина си в своя Инстаграм профил, като една от тях е на Мей и Илон, когато сега световноизвестният милиардер и изобретател, е бебе на една годинка.

Вижте кадъра >>

"Толкова съм развълнувана заради изстрелването на Dragon от Кенеди център днес. Кой знаеше, че това ще се случи? Аз знаех!", гласи посланието на Мей Мъск до снимката с едногодишния Илон.

Съдейки по постовете на Мей в социалната мрежа, тя е един от най-големите фенове на дейността на сина си. На друг кадър Мей е позирала с Илон и другите си две деца - сина си Кимбъл и дъщеря си Тоска, като споделя, че всички са много горди от постижението на Илон.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Maye Musk (@mayemusk) на