Водещата женска фигура в семейство Картър - Глория, обвърза живота си с дългогодишната си партньорка Роксана Уилтшир на церемония, състояла се през уикенда в квартал "Трайбека" в Ню Йорк, според TMZ.

На тържеството присъстваха техни приятели и роднини, включително рапърът Jay Z и неговата съпруга Бионсе, както и други известни гости като Кели Роуланд, Тина Ноулс-Лоусън, Тайлър Пери и Робин Робъртс. Бионсе привлече вниманието, като се появи в прасковен цвят сет, включващ корсет на "Dolce & Gabbana" и пола. Тя допълни визията си с яке с пера и дантелена чанта.

Блу Айви - най-голямата дъщеря на двойката пък бе облечена с дълга копринена рокля в цвят градинско зелено. Колкото до голямото събитие - още през 2017-а Джей разкри, че майка му е лесбийка в песента "Smile".

"Майка на четири деца, която е лесбийка. Трябвало е да се преструва дълго време, да се крие. Срамът от обществото и болката бяха твърде много, за да ги понесе."

По време на участието си в поредицата "My Next Guest Needs No Introduction" на Дейвид Летерман по Netflix изпълнителят на "Run This Town" разкри, че всъщност е плакал от радост, когато майка му е споделила, че се е влюбила. "Представете си, че трябва да изживеете живота си като някой друг", започна. "Въпреки това тя седна срещу мен и ми сподели, че мисли, че е влюбена...Разплаках се, защото бях щастлив за нея, че вече е свободна."

По време на разговор в подкаста "D'Usse Friday" през 2017-а г-жа Картър разказа за момента, в който се е разкрила пред сина си, от своя гледна точка.

"Седях и просто в един ден му казах. Започнах да му споделям коя съм всъщност. Разказах му какъв живот съм имала...Той се разстрои, мислейки си, че съм имала ужасен живот. Но аз му отговорих, че не е така, просто е бил различен. Това го мотивира да напише песен."