Дайна, майка на актрисата Линдзи Лоън, се призна за виновна, че е шофирала в нетрезво състояние. Тя може да получи присъда от 18 дни лишаване от свобода и пет години изпитателен срок заради пътен инцидент от 2020 г.

През януари м.г. 59-годишната жена ударила друг автомобил, докато правела маневра на заден ход на паркинг пред търговски център в Ню Йорк. Тогава тя избягала от местопроизшествието.

Потърпевшият обаче извикал полицията, която преследвала майката на звездата от "Шантав петък" до дома ѝ, след като тя не спряла. От съдебните документи става ясно, че Дайна Лоън е била във видимо нетрезво състояние зад волана на своя мерцедес. В салона на колата се носела миризма на алкохол.

Жената, която е с отнета шофьорска книжка, реши да се призна за виновна по обвинението в шофиране в нетрезво състояние и бягство от мястото на инцидента. Присъдата ѝ ще бъде произнесена на 3 декември.

Дайна Лоън не за първи път е хващана да шофира пияна, припомня БТА. През 2014 г. тя е осъдена на обществено полезен труд и принудително включване към програма за провинили се водачи на леки автомобили.

Снимка: Getty Images