Майката на Майли Сайръс претърпяла "пълен психически срив", който продължил близо месец преди да вземе окончателното решение да се разведе с известния баща на певицата Били Рей Сайръс.

Това се случило през 2020 г., същата година, в която 56-годишната Тиш изгубила и майка си. За този изключително емоционален период в живота си, тя разказа в подкаста Call Her Daddy. Тиш разкри, че по време на пандемията от COVID вече бившият й съпруг Били Рей Сайръс заминал за Тенеси, докато тя решила да остане в Калифорния, където живее и дъщеря й Майли.

"През този период сериозно се вгледах в живота, в моя живот, и си казах: "Какво да направя?" Защото от дълго време не се чувствах добре. Мисля, че останах толкова дълго в този брак от страх да не остана самa. Все пак го бях срещнала, когато бях на 23, 24 години", разказа Тиш, пушейки цигара с марихуана.

Пандемията била тази, която й помогнала да събере сили, за да напусне хитмейкъра. "Бях сама и изведнъж просто свалих някаква тежест от раменете си и усещах, че мога да дишам. По време на COVID пушех трева в градината и плувах гола в басейна. Беше изключително трансформиращо", обяснява Тиш.

Не всичко обаче е било идилия. През първите дни на пандемията тя получава шокиращата новина, че майка й е починала.

Майли от малка беше близка с баща си

Снимка: Getty Images

"Бях сама през това време, трябваше да го преживея сама и буквално не мога да повярвам, че го направих. Беше толкова лудо, двата ми най-големи страха в живота бяха да остана сама и майка ми да почине. Преживях един месец в пълен психологически срив. Не можех да ям, не можех да спя, не можех да спра да плача. Вече нямах майка си, а нямаше да имам и съпруга си, с когото съм заедно от 30 години. Беше ме страх", допълва тя.

Интервюто на Тиш се случи само няколко дни след като дъщеря й Майли Сайръс не спомена името на баща си в благодарствената си реч, при спечелването на първaта си награда "Грами". 31-годишната изпълнителка беше един от най-големите победители за вечерта, тъй като грабна статуетките в категориите "Запис на годината" и "Най-добро поп соло изпълнение" за хитовата си песен "Flowers", което доведе до вълнуваща реч за любимите й хора. Изпълнителката изрече имената на най-близките си и най-скъпите си хора, приятелите си, колегите си и дори направи закачка за бельото си, но не спомена името на баща си Били Рей. Слуховете за разрив в семейство Сайръс не са от скоро, като според мнозина за "виновник" за напрежението е бракът на Били Рей с 27 години по-младата му съпруга Файърроуз.

Самата Тиш пък се омъжи за звездата от сериала "Бягство от затвора" Доминик Пърсел.