Шакира e имала бурна среща с майката на Жерар Пике - Монсерат Бернабеу. Според слухове до кавгата между двете се е стигнало, когато колумбийската изпълнителка е разбрала, че бившата ѝ свекърва се е опитала да скрие връзката на сина си с Клара Чия.

Испанските медии пишат, че майката на спортиста е дала една от къщите си, за да може той да прекарва времето си с 24-годишната студентка по Връзки с обществеността. Тя е знаела, че наследникът ѝ изневерява на тогавашната си половинка и въпреки това го е подкрепила, вместо да се опита да го вразуми.

От твърденията на журналистката Лаура Фа, докато певицата е имала нужда от рамо, на което да поплаче, Бернабеу е била съучастник в прикриването на аферата на футболиста, което наистина е наранило чувствата на Шакира. Медиите съобщават и че близък на семейство Пике-Мебарак е станал свидетел на физическа саморазправа между двете жени.

Той разкрил, че Монсерат е била ударила шамар на Шакира пред очите на бившия централен защитник на ФК "Барселона" и двете им деца - Саша и Милан. Инцидентът е вбесил носителката на редица награди "Грами" и поради тази причина тя е дистанцирала децата от бабата им. И макар че това не е потвърдено нито от една от страните, някои фенове на изпълнителката на "Loca" я насърчиха да предприеме съдебни действия срещу двамата някогашния си партньор и неговата майка.

Снимка: Getty Images