Преди почти 2 години бившият евродепутат Николай Бареков обяви, че ще се бори с демографската криза в България като прави деца и ще спре едва когато числеността им достигне броя на играчите в един футболен отбор. Днес по всичко изглежда, че планът му се развива успешно и той действително възнамерява да удържи на своята дума.

Скоро политикът ще стане баща за пети път. Това стана ясно, след като съпругата му Мария Календерска се появи в напреднала бременност на протеста, състоял се преди няколко дни пред имота на бизнесмена Иво Прокопиев над скалите в местността Буджака, организиран от самия Бареков. Роклята с широка кройка, която брюнетката носеше, не успя да прикрие наедрелия ѝ корем от обективите на телевизионните камери, отразяващи на място случващото се.

Вижте снимки на бременната Мария Календерска>>

Засега никой от семейството не е дал официално категоричен отговор по темата, което означава, че полът на бебето все още не е известен, но не е тайна, че бащата на четири момчета открай време мечтае да има дъщеричка.

Наскоро журналистът и бивш тв водещ сподели в личния си Фейсбук профил снимка от почивката си край морския бряг, на която позира заедно с жена си и своите наследници - Николай, Александър, Виктор и Антони.

"70% от парламентарна ни група е строена. Ще има и дами. Мисля, че патриоти като нас трябва да имат думата по по-важните въпроси за държавата!", гласи посланието към кадъра, завършващо с хаштаг "Обичам ви".

Думите му накараха част от потребителите на социалната мрежа, както и някои медии, да предположат, че се очаква новият член на фамилията да бъде момиченце. В интернет пространството вече обикалят немалко публикации, че по голяма вероятност бебето в утробата на Календерска е от женски пол.

Само че пред Lupa.bg Николай уточни, че с думите си "ще има и дами" е имал предвид, че към тях на плажа ще се присъедини момиче, за което двамата с Мария се грижат. Медията предава, че той нито е потвърдил, нито е отрекъл хубавата вест, но за сметка на това е разкрил, че има много новини, които ще разкрие, когато му дойде времето.