Бившата американска актриса Меган Маркъл, съпруга на британския принц Хари, вчера стартира подкаст, в който ще разнищва клишетата за жените, а първият ѝ гост бе тенис звездата Серина Уилямс.

Дванадесетте епизода на подкаста, наречен "Архетипи" - име, което напомня за сина ѝ Арчи, но и за организация, която тя стартира заедно с мъжа си - ще бъдат "интимни и откровени" разговори между херцогинята на Съсекс и нейните гости. Това се казва в представянето на предаването в мобилното приложение Spotify.

В първия епизод тя и спортистката, които са приятелки и са от Лос Анджелис, разговарят, наред с други неща, за амбицията и за различното значение, което думата може да има, когато се отнася за жена.

"Дори не си спомням да съм усещала лично негативната конотация на думата "амбициозен", докато не започнах да излизам със съпруга си", казва Меган Маркъл, визирайки принц Хари. "И според някои очевидно амбицията е нещо ужасно - поне за една жена", продължава тя.

В началото на август Уилямс обяви, че ще се оттегли от корта след 25 години и 23 титли от Големия шлем. Тя заяви, че иска да се "съсредоточи върху това да бъде майка" и върху "целите си в духовен план".

"Хареса ми да говоря по толкова важни теми с моята скъпа приятелка Меган, като първия ѝ гост в нейния подкаст", написа Серена към снимка, на която е позира в студиото на предаването заедно с дъщеря си и видещата.

Херцогът и херцогинята на Съсекс се отказаха от кралския си живот във Великобритания през 2020 г. и се преместиха в Калифорния, където сега живеят с двете си деца, припомня БТА. След пристигането си в САЩ те създадоха няколко сътрудничества, включително изгодни партньорства с Netflix и Spotify. Принц Хари се очаква да публикува мемоарите си до края на годината.