Рапърите Megan Thee Stallion и Роди Рич триумфираха на наградите БЕТ (Блек Ентъртейнмънт Телевижън) за хип-хоп.

Megan Thee Stallion, която беше с осем номинации за отличията, надделя над Роди Рич за приза за хип-хоп изпълнител на годината. Рапърката беше отличена и в категорията за сътрудничество за ремикса на парчето си "Savage", записан съвместно с певицата Бионсе, предаде ЮПИ, цитирана от БТА.

Номинираният за 11 награди Рич спечели наградите за хип-хоп албум на годината за "Please Excuse Me For Being Antisocial" и за песен на годината за "The Box".

Снимка: Getty images/Guliver photos

Сред останалите призьори се наредиха рапърката Рапсоди, отличена като най-добър текстописец, и рапърът Лил Бейби, обявен за носител на приза за въздействащо парче за"The Bigger Picture".

В категорията за най-добър нов хип-хоп изпълнител посмъртно беше отличен рапърът Поп Смоук.

С почетна награда "Аз съм хип-хоп" за приноса му към музиката и филантропската му дейност беше удостоен рапърът Мастър Пи.

В рамките на събитието, включващо темата "Хип-хопът има какво да каже", рапърът Кордей насърчи зрителите да гласуват. Подобен призив отправи и Ти Ай.

Сред изпълнителите на наградното шоу бяха Лил Уейн, Ту Чейнс, Биг Шон, Бърна Бой, "Сити гърлс", Гучи Мейн, Лил Бейли, Куейво, Тай Дола Сайн.