За съжаление британското кралско семейство върви към все по-голям разпад. След като принц Хари и съпругата му Меган Маркъл се оттеглиха като негови старши членове и започнаха нов живот в Канада, сега става ясно, че братовчед на Хари и Уилям се развежда със съпругата си след 12 години брак.

Вижте снимки на двойката >>

Най-големият внук на кралица Елизабет II - Питър Филипс, се е разделил с жена си, която е от канадски произход, след като тя е подала документи за развод, пише Daily Mail. Приятели на семейството твърдят, че 41-годишната Отъм Филипс казала на съпруга си, че иска да се разделят, оставяйки го "съкрушен", а кралицата - "разстроена" от този факт.

Близки на Филипс твърдят, че 42-годишният син на принцеса Ан нямал никаква представа, че бракът му се разпада и бил много изненадан от решението на съпругата си.

Двойката има две дъщери - Савана на девет години и Айла на седем.

Някои коментатори и близки на кралското семейство казват пред The Sun, че намират връзка между Мегзит и решението на Отъм Филипс, която, според тях, също иска да се завърне в родната си Канада.

Близък до семейството споделя:

"Питър е абсолютно съкрушен от всичко това и изобщо не го е очаквал. Той си мислеше, че е щастливо женен и има перфектното семейство с техните две дъщери. Сега е в шок."

И допълва, че Отъм Филипс е била "любимка на кралицата", което допълнително засилва усещането за разпад в британското кралско семейство.

Източникът уверява, че в раздялата на Отъм и Питър Филипс не са замесени трети лица.