Британският вестник "Дейли телеграф" се извини на първата дама на САЩ Мелания Тръмп за публикувани неверни епизоди от нейната биография.

Мелания изненада с кожен панталон >>

Изданието изрази готовност да компенсира съпругата на президента на САЩ за нанесените й репутационни щети.

"Без всякакви уговорки поднасяме своите извинения на първата дама и на нейното семейство за всички неудобства, възникнали след нашата публикация с неверни факти. Като израз на нашето съжаление ние се съгласихме да изплатим на госпожа Тръмп съществена компенсация за причинените й щети, а също така да покрием разходите на нейните юристи", се казва в публикация на "Дейли телеграф".

На 19 януари всекидневникът публикува в свое приложение статия, озаглавена "Загадката Мелания". В нея били допуснати редица фактологични неточности. Една от тях е свързана с твърдението, че бъдещата съпруга на Доналд Тръмп била принудена да напусне университета в Любляна, защото не могла да вземе нито един изпит. Оказало се, че в действителност Мелания напуснала ВУЗ-а по собствено желание, за да се впусне в модния бизнес. Вестникът се извини и за твърдението в статията, че госпожата дължала успехите си като манекенка на срещата си с Доналд Тръмп.

Не било вярна и характеристиката, дадена на бащата на Доналд, бизнесмена Фред Тръмп, описан като човек със "страховит характер, вманиачен да държи всичко под свой контрол".

"Дейли телеграф" призна, че в публикацията е сгрешена и годината на запознанството на Доналд и Мелания - тя не била 1996, a 1998 година. Също така госпожа Тръмп не била плакала, когато узнала за победата на съпруга си на президентските избори, допълват от БТА.