Първата дама на САЩ Мелания Тръмп се появи за първи път на обществена проява, след като преди три седмици претърпя бъбречна процедура, предадоха Асошиейтед прес и ДПА, цитирани от БТА.

Вижте снимки от последната поява на Мелания преди и първа след операцията >>

Госпожа Тръмп присъства на прием в Белия дом за близките на военни, които са изгубили живота си в конфликти. Тя бе на първия ред в залата, в която се проведе приемът, на който кратка реч произнесе президентът. В Туитър бе качено и видео на първата дама, в което се вижда как тя е облечена с черна рокля без ръкави и как минава през Източната стая на Белия дом, придружавана от Тръмп.

Самата първа дама също сподели 3 снимки, към които туитна: "Днес президентът на САЩ и аз имахме честта да отдадем почит на загиналите герои. Благодаря на семействата от "Златна звезда", които се присъединиха към нас в честванията."

Мелания Тръмп бе видяна за последно на 10 май, когато посрещна заедно със съпруга си трима американски граждани, освободени от Северна Корея. Четири дни след това Белият дом обяви, че тя е в болница за лечение на доброкачествено бъбречно състояние. Тя напусна болницата пет дни по-късно. Тези дни стана ясно, че тя няма да придружава съпруга си на срещата на върха на Г-7 в Канада в края на тази седмица, нито пък ще бъде в Сингапур за историческата среща на върха на Тръмп със севернокорейския лидер Ким Чен-ун на 12 юни.

Заради дългото отсъствие на Мелания се появиха какви ли не спекулации - от това, че се е подложила на пластична операция, до това, че се е изнесла от Белия дом. Появиха се и твърдения, че възстановяването ѝ от интервенцията е по-трудно от описаното от Белия дом.

На церемонията днес Тръмп се присмя на всички спекулации. В изявление на Мелания Тръмп относно спекулациите се казва: "Госпожа Тръмп винаги е била силна и независима жена, която поставя семейството и разбира се здравето си над всичко друго и това няма да се промени заради невъздържани журналисти. Тя е уверена, в онова, което прави, и в ролята си и знае, че останалото са само спекулации", предаде ДПА.