Мемоарите на Бритни Спиърс и Барбра Стрейзанд ще излязат на пазара през есента, съобщи АП. През тази година не се очакват много биографии на политически фигури.

Джо Байдън и Доналд Тръмп са вероятни номинации за президентска кандидатура в САЩ през 2024 г., но през тази есен няма да излязат много нови книги, посветени на двамата президенти.

Вълната от книги, посветени на Тръмп, започна преди шест години. Байдън продължава да провокира много по-малък интерес у авторите, независимо дали става въпрос за привърженици или за критици, пише БТА.

Според Шанън ДеВито, старши директор в компанията за книгоразпространение "Барнс енд Ноубъл", пазарът страда от "изтощение" по отношение на политическите заглавия.

По време на президентския мандат на Доналд Тръмп са издавани бестселъри от журналисти, както и книги на служители от администрацията. По време на настоящия мандат на Джо Байдън атаките са насочени главно към неговия син Хънтър Байдън и към имунолога Антъни Фаучи. Мемоари на служители на администрацията се появяват рядко. "Няма драма сред администрацията на Байдън", каза Франклин Фойер, който е интервюирал над 100 официални лица от администрацията на президента Джо Байдън.

През тази есен на пазара ще се появи и биография на Илон Мъск от Уолтър Айзъксън.

Снимка: AP/БТА

Още преди разводът на Бритни Спиърс да бъде обявен, се очакваше да излезе биография на певицата със заглавие "Жената в мен". Книгата е сред най-чаканите мемоари на есента. "Името ми е Барбра", посветена на Барбра Стрейзанд, също ще се появи през тази есен след десетилетия подготовка. Биографията на певицата съдържа повече от 1000 страници.

Снимка: Getty Images

Сред другите мемоарни книги на есента са тези, посветени на Джейда Пинкет Смит, Кери Уошингтън, Джон Стамос, Бърни Топин, Вернер Херцог. Силвестър Сталоун също ще разкаже живота си в книга. Биография на Тупак Шакур от Стейси Робинсън е първата оторизирана книга за покойния рапър и актьор.

Снимка: Getty Images

Очакват се и нови книги на Рик Риърдън, който ще публикува нова част от поредицата на Пърси Джаксън, както и на Кен Фолет с поредна книга от "Оръжието на светлината". Джон Гришам подготвя продължение на "Фирмата". Карин Смирноф продължава поредицата си за Лисбет Саландер, създадена от покойния Стиг Ларшон. Нова криминална история ще издаде и Стивън Кинг. Нобеловият лауреат Дж М. Кутси също ще издаде нова книга през есента. Нови творби ще публикуват и носителят на награда "Пулицър" Майкъл Кънингам и Зейди Смит.