Мемоарите на принц Хари, които се очаква да излязат през 2022 година, могат да причинят сериозни трусове в кралското семейство. Това заяви кралският експерт Питър Хънт по време на интервю за LBC. Според него изданието ще повдигне завеса, зад която се крие огромно количество болка, което малкият син на лейди Ди е изпитал, по време на оттеглянето му от институцията.

"Мисля, че ще разкаже подробно за разпада на отношенията с баща му. Сигурен съм, че това ще е правдив разказ", твърди експертът. Той припомни интервюто на херцозите на Съсекс с Опра, в което Хари сподели, че баща му не отговаря на обажданията му. Принцът, който сега живее в САЩ със съпругата си Меган Маркъл, може също да отвори стари рани за лошите отношения с по-големия си брат - принц Уилям.

Хари обяви тази година, че е написал мемоари, които ще бъдат "окончателен отчет за преживяванията, приключенията, загубите и житейските уроци, които са му помогнали да се оформи като човек". Очаква се в книгата също така той да сподели как навремето е приел смъртта на майка си - принцеса Даяна, когато е бил на 13 години. Книгата ще излезе по рафтовете следващата година, но не е известно дали преди или след платинения юбилей на кралица Елизабет Втора през юни. Не се знае и дали Хари и Меган ще бъдат поканени на тържеството. Баба му ще чества 70 години служба в продължение на 4 дни - от 2 до 5 юни 2022 г.

Говори се, че в кралската фамилия са се вцепенили от страх какво може да разкаже той и направо "краката им треперели". Съобщението за излизането на мемоарите предизвикало "цунами от страх" сред придворните и членовете на семейството. Ричард Кей, главен редактор на в. "Daily Mail", твърди, че принц Чарлз е загрижен, че книгата ще бъде публикувана толкова скоро до евентуалното му качване на трона, тъй като кралица Елизабет Втора е вече на 95 години. Негативни отношения с Хари биха повлияли лошо на имиджа му като крал.

Наскоро масло в огъня наля и книгата на Кристофър Андерсен "Братя и съпруги", която излезе на 30 ноември и описва разпада на отношенията между братята и съпругите им.

Снимка: Getty Images

Кралицата не споменала Хари и семейството му, и в тазгодишното си коледното си обръщение.

В същото време Хари и Меган показаха децата си на коледна картичка и цветът на косата на Арчи - риж, също като баща му, доста изуми последователите им.