Мерил Стрийп и съпругът й Дон Гъмър живеят разделени от години.

Новината беше потвърдена от представител на Стрийп в изявление пред "People" в събота.

"Дон Гъмър и Мерил Стрийп са разделени от повече от 6 години и въпреки че винаги ще се грижат един за друг, те са избрали да живеят по отделно", казва говорител на актрисата пред изданието.

Трикратната носителка на "Оскар" и Гъмър, скулптор, се ожениха през 1978 г. Миналият месец се навършиха 45 години от сватбата им.

Стрийп и Гъмър бяха снимани на много събития заедно през годините, но до голяма степен държаха личния си живот далеч от пресата.

"Няма пътна карта за това как да се създаде семейство: това винаги са огромни преговори", коментира Стрийп пред "Vogue" през 2002 г. "Но имам холистична нужда да работя и да имам огромно количество любов в живота си. Не мога да си представя да избягвам едното заради другото", добави тя.

Стрийп отдаде почит на Гъмър в речта си за получаване на "Оскар" за най-добра актриса за изпълнението й в "Желязната лейди" през 2012 г.

"Първо, ще благодаря на Дон, защото когато благодариш на съпруга си в края на речта, те го захлупват с музиката и искам той да знае, че всичко, което ценя най-много в живота си, си ми дал ти", каза тогава Стрийп.

Двамата са родители на четири деца - певецът и текстописец Хенри, на 43 години, и на трите актриси - Мейми, Грейс и Луиза Гъмър, които са отгледали в град Солбъри.

Имат и пет внуци. Хенри има две деца от съпругата си Тамрин Сторм Хоукър и Мейми има две деца от съпруга си Мехар Сети.

Мерил с Грейс и Марк

Снимка: Getty Images

Междувременно Грейс наскоро роди първото си дете от съпруга си, звукозаписния продуцент Марк Ронсън. Що се отнася до Луиза, тя е най-известна с главната си роля в шоуто на HBO "The Gilded Age".