Глобата на Мерилин Менсън за неуспешните обвинения в клевета и нанесен емоционален стрес срещу актрисата Евън Рейчъл Уд и художничката Илма Гор е нараснала до близо половин милион долара.

Огромната съдебна сметка за първи път достигна шестцифрена сума в края на януари, когато съдия от Лос Анджелис нареди на Менсън, чието истинско име е Брайън Уорнър, да плати над 300 хиляди долара за таксите, които Уд е натрупала, защитавайки се срещу твърденията, извадени през май миналата година от все още висящия иск на Уорнър срещу двете жени. В края на миналата седмица същият съдия нареди на Уорнър да плати допълнително над 100 хиляди долара за компенсация на адвокатите на Гор, съобщава сп. Rolling Stone.

55-годишният музикант подаде основния си иск през март 2022 г. В него твърди, че Уд и Гор са се уговорили да го представят "като изнасилвач и насилник" в очите на обществеността, и пише, че "злонамерената лъжа" е "провалила" музикалната, телевизионната и филмовата му кариера. Въпреки че с решението си от май съдията, завеждащ делото, до голяма степен отхвърли иска на Уорнър, Уд и Гор все още са изправени пред твърденията, че са заговорничили срещу певецът.

"В продължение на години ищецът Брайън Уорнър е изнасилвал и измъчвал ответницата Евън Рейчъл Уд и е заплашвал с отмъщение, ако тя разкаже на някого за това. Сега Уорнър е изпълнил тези заплахи, като е подал настоящия иск", пишат Уд и нейните адвокати в успешното си искане за защита срещу заобикаляне на закона. В декларацията си Уд заяви, че след като е свидетелствала пред Конгреса за предполагаемото си насилие, няколко жени са се свързали с нея и са "заявили, че са преживели подобно насилие", извършено от Брайън.

Уорнър обаче вярва, че екипът му "е открил доказателства за злонамерено намерение да съсипе кариерата му" и че присъдените на Уд и Гор такси в крайна сметка ще бъдат отменени, казва пред Rolling Stone източник, близък до делото.

Рокаджията отрича твърденията на Уд, както и отделните твърдения за насилие от повече от дузина жени. През септември миналата година той постигна частно споразумение с неизвестна ищца, която твърди, че я е изнасилил брутално през 2011 г. Непознатата обвинителка твърди, че Уорнър я е лишавал от храна и сън по време на срещите им и че я е заплашвал, че ще й "разбие главата", ако го докладва. Преди това през януари 2023 г. музикантът постигна отделно споразумение със звездата от "Игра на тронове" Есме Бианко, която твърди, че той я е изнасилил и пребил. Впрочем и бившата му асистентка Ашли Уолтърс, също е потърпевша. Тя обаче спечели решаващо обжалване през декември, което възобнови отхвърления й преди това иск срещу певеца.