Американският рок певец Мерилин Менсън, който беше осъден на общественополезен труд за атака срещу видеооператорка през 2019 г., изтърпя наказанието си, предаде Асошиейтед прес, като цитира съдебни документи.

Наскоро той приключи работата си в калифорнийска организация, която предоставя пространство за срещи на анонимни алкохолици.

Според решението на съд в Лакония, щата Ню Хампшър, Мерилин Менсън трябваше да положи 20 часа общественополезен труд, както и да плати парична глоба за деянието си.

Той беше осъден за това, че през 2019 г. по време на концерт в Ню Хемпшир, си е издухал носа върху видеооператорката Сюзън Фаунтън в зоната пред сцената, припомня Асошиейтед прес. Според обвинението Менсън се доближил до камерата ѝ и се изплюл върху нея, а след това изсекнал и секрет от едната си ноздра върху жената, пише БТА.

По време на съдебното заседание рок певецът, който е на 55 години и рожденото му име е Брайън Уорнър, не оспори обвинението за изсекване на носа, но отхвърли това, че е наплюл видеооператорката. По-късно то отпадна от обвинителния акт, припомня Асошиейтед прес.

Мерилин Менсън се превърна в музикална звезда в средата на 90-те години на миналия век с хитове като "The Beautiful People", както и албумите си, сред които "Antichrist Superstar" от 1996 г. и "Мechanical Animals" от 1998 г. Той е известен и със скандалното си поведение, предизвикало дебати в миналото, припомня Асошиейтед прес.