Американският актьор Джеръми Ренър показа впечатляващо възстановяване на премиерата на своя нов сериал вчера, приблизително четири месеца след като претърпя животозастрашаващ инцидент със снегорин.

Звездата от "Отмъстителите" бе заобиколена от семейство и фенове по време на премиерата на сериала "Ренървации" в Лос Анджелис. Той позира за снимки и даде интервюта, като на моменти разчиташе на бастун и скутер за колене.

Припомняме, че Ренър бе смазан от 7-тонния си снегорин на 31 декември, докато се е опитвал да помогне на своя роднина да освободи колата си от снега. Актьорът разказа, че е счупил 30 кости, а черният му дроб е бил прободен.

В новия сериал "Ренървации", който ще излезе в платформата "Дисни+", Ренър трансформира мащабни превозни средства в обществени пространства за млади хора в Индия, Мексико, Чикаго и Невада. Едно от тях вече е подвижна платформа за музика, а друго - камион за филтриране на вода в индийска местност.

Снимка: БТА/АП

Актьорът заяви, че целта му е да предостави на младите хора достъп до неща, които вероятно все още нямат и за които може би не знаят. Той е автор и на тематичната песен на сериала.

"Използвам музиката и пианото, за да пиша песни. Използвам ги като терапия".

Строителството и музиката са творческите отдушници на Ренър, който е най-известен с ролята си на Ястребово око във филмовата поредица "Отмъстителите" на "Marvel Studios".

Антъни Маки, който играе Сокола във филмите на "Marvel", също участва в "Ренървации", припомня БТА. Според Ренър тайната на тяхното приятелство е, че двамата се "смеят много".

В интервю с телевизионната водеща Даян Сойър номинираният за две награди "Оскар" актьор обясни, че макар да е мислел, че може да умре от нараняванията си, той е отказал да бъде "преследван" от инцидента.

Снимка: БТА/АП