Всеки уважаващ себе си киноман е добре запознат с онази тривиална сцена, неизменно присъстваща в романтичните филми, в която главният герой пада на едно коляно пред любимата си в луксозен ресторант, като изважда малка кутийка с диамантен пръстен от вътрешния джоб на сакото си, предлагайки ѝ брак под аплодисментите на останалите посетители. Разбира се, благодарение на холивудските ленти, вдъхновили немалко хора да постъпят по сходен начин, този сюжет вече може да се види не само на големия екран, но и в реалния живот, както преди ден доказа и носителят на титлата "Мистър България" - Мартин Мартинов, отправил към половинката си най-важния въпрос, който един мъж може да зададе една жена.

"Обичам те толкова много, Ванели Божкова! Нямам търпение да прекарам остатъка от живота си, опитвайки се да те накарам да се усмихнеш. Ти си моят ангел", гласи посланието на най-привлекателния мъж у нас за 2009 г. към галерия от изображения, запечатали специалния момент между двамата, случил се в изисканото заведение в Палм Бийч, щата Флорида, където работи той.

Вижте снимки >>

На един от кадрите се вижда как Мартин, облечен в бяла риза, е коленичил до избраницата си, носеща черна вечерна рокля с тънки презрамки, слагайки впечатляващо бижу на безименния ѝ пръст. Следващият разкрива как в изблик на щастие, блондинката е прегърнала силно годеника си, след като вече му е казала заветното "Да". Върху масата до тях, застлана с дълга бяла покривка, стоят отворена бутилка шампанско и две чаши, в които се отразяват пламъците на запалените свещи, допринасящи за цялостната атмосфера значимия момент.

Снимка: Официален профил в Instagram

Мартинов и Божкова са заедно вече повече от година, откогато всъщност датират и първите им общи снимки, публикувани в социалната мрежа.

След като си тръгна като победител в най-престижния конкурс за красота у нас, Мартин изгради шеметна кариера както на модния подиум, така и пред фотографския обектив, която в даден момент успя да напусне очертанията на нашата държава, осигурявайки му редица ангажименти в чужбина. Пет години по-късно той прекрачи прага на най-прочутата къща на родна почва, намираща се в Нови Хан, ставайки част от риалити предаването "Big Brother".

Днес обаче е далеч по-вероятно човек да го засече из улиците на Ню Йорк, отколкото по тези на София, защото той от години живее в Съединените американски щати, където в миналото го отвежда любовта му към Теодора Бургазлиева, за която дори бе сгоден.

Снимка: Официален профил в Instagram

По онова време тя вече се е установила в Америка, затова му отправя покана и той да стори същото. Така Мартин прекосява океана, но връзката им приключва преди двамата да се изправят един до друг пред брачния олтар, а причината е, че и двамата са крайно ревниви.

Въпреки раздялата им, той остава в САЩ, където и досега живее и работи. Това, разбира се, не е проблем за плевенчанина, понеже от 18-годишен се издържа сам. Първоначално се опитва да пробие в киноиндустрията, но не след дълго тази му амбиция остава зад гърба му.

В момента той прекарва по-голямата част от дните си в Голямата ябълка, като там отговаря за доброто настроение и уюта на посетителите в един от най-популярните и луксозни френски ресторанти, сред чиито клиенти са множество световни звезди, познати от големия екран, които обичат често да го посещават. Именно пред заведението през 2019 г. Ума Търман дари Мартин с внезапна целувка по бузата.

Снимка: Официален профил във Facebook