Музикантите от група BTS получиха дипломатически паспорти, за да участват в Общото събрание на ООН, като специални пратеници на президента. Миналата година момчетата станаха първата южнокорейски изпълнители, оглавили американската класация с песента "Dynamite".

Групата е една от най-популярните на планетата и генерира милиарди долари приходи за икономиката на страната. Сеул възнамерява да извлече и политически активи от нейната известност, ето защо президентът Мун Дже-ин ги назначи за специални пратеници за бъдещите поколения и културата.

"Тази титла е огромна чест", заяви фронтменът на групата Ар Ем на церемонията в президентството, когато получаваше дипломатическия си паспорт.

Държавният глава на родината му разказа, че често споменава името на бандата по време на срещи с чуждестранни ръководители, за да разчупи леда.

Като специални пратеници музикантите ще произнесат реч пред Общото събрание на ООН, което ще се проведе на 20 септември в Ню Йорк, на сесия, посветена на целите на устойчивото развитие, предава БТА. Обръщението им ще бъде заснето излъчено като видео на живо.

През 2018 г. Ар Ем от BTS се изказа на английски език през Общото събрание на ООН.

Ар Ем

Снимка: Getty Images