Една от съвременните икони на европейското кино Моника Белучи застава пред обектива на Paris Match за секси фотосесия и откровено интервю.

Вижте снимки на Белучи >>

В сериала "Десет процента" Белучи играе своя собствена роля на жена, която търси мъж, за да се отърве от самотата. Белучи споделя, че за нея е много забавно да създава образ, чието вдъхновение е самата тя, но все пак е фикция.

Белучи разкрива, че е намерила нормалния за нея мъж, заедно са от известно време и всичко между тях върви добре. Но и за нея е трудно да формулира какво значи "нормален". Тя споделя, че тя не може да си осигури регулиран, структуриран и обичаен живот. И винаги е било така, като изключим отношението ѝ към децата ѝ. За Белучи е ясно, че няма как да изисква от друг това, което самата тя не може да предложи. Тя разкрива, че мъжът до нея не ѝ колега актьор, какъвто беше случаят с бившия ѝ съпруг Венсан Касел, но той също пътувал много и я разбирал много добре.

54-годишната актриса споделя и принципното ѝ отношение към мъжете. Според нея не бива мъжете и жените да водят война, Жената е тази, която олицетворява универсалната любов, заради способността ѝ да я раздава, без да иска нищо в замяна.

За разлика от бабите и майките ни, казва Белучи, когато не сме щастливи, ние просто казваме, че не сме щастливи, тръгваме си и се развеждаме.

Моника казва, че на 54 години тя усеща прекрасно моментът на своето съществуване като новооткрита свобода.

"Имам кариера. Всичко, което идва сега е бонус. Благодарна съм, че всичко продължава! Отгледах дъщерите си, започват да растат. На 14 и 8 години вече стават самостоятелни. Но дали мъжете разбират тази отговорност? Когато ходя на родителска среща, виждам, че 90% от родителите там са жени."