Моника Белучи в руса версия, това ще видят зрителите в Торино на премиерата на филма "Момичето във фонтана" през ноември.

Италианската дива е променила цвета на косите си, за да влезе в образа на Анита Екберг. Лентата разказва за шведската легендарна актриса, прочула се с участието си в кино шедьовъра "Сладък живот" на Федерико Фелини, а сцената във фонтана ди Треви се е превърнала в класика.

По време на кино форума в Торино Белучи ще получи наградата "Stella della Mole", символ на фестивала. Режисьор на продукцията е Антонджуило Паници.

"За мен е голяма радост и емоция да получа наградата Stella della Mole и чест, че "Момичето във фонтана " ще има световна премиера в Торино, един от основните филмови фестивали в Италия, който отваря вратите за нов тип кино, внимателен към младите автори от цял ​​свят", казва звездата.

Фелини, Екберг и Мастрояни

Снимка: Getty Images

Анита Екберг цял живот се бори да докаже, че героинята няма общо със самата нея. Случва се така, че успехът ѝ е разрушителен за нея самата. Белучи внимателно и деликатно се впуска в търсене на дълбоките кътчета на душата ѝ, филмът е вербален и визуален разговор, невъзможен диалог между две жени, диви от различни епохи. Моника преоткрива пътя на свободната и независима жена, която е платила цена, защото не иска да се подчинява на никого.

Тези дни стана ясно и че тя ще участва и в комедията "Mafia Mamma" на режисьора Катрин Хардуик с Тони Колет.