Почина Франко Гати, "мустакът" на популярната италианска група "Ricchi e Poveri", съобщи "Република". Певецът издъхнал в болницата "Сан Мартино" в Генуа на 80-годишна възраст, оставяйки опечалени съпруга и дъщеря. Той отдавна се беше отделил от групата, след внезапната смърт на сина му Алесио през 2013 г., който беше само на 23 години. Гати участва в събирането на "Ricchi e Poveri" няколко години по-късно, но към момента музикалната му дейност се водеше приключила. Казваше, че не изпитва радост вече да бъде на сцена.

Embed from Getty Images

Колегите му и близките му съобщиха за кончината натъжени, с думите: "Част от живота ни си отиде. Чао Франко". "Здравословното му състояние се усложни през последните седмици", казват източници, близки до семейството. "Погребението ще бъде в четвъртък в Генуа", допълват същите източници. Мястото и часът все още не са известни. 

В едно от последните си интервюта, във връзка с "Italian Stories", Гати заяви, че след заразяване с Covid през 2020 г., след като години наред е страдал от болестта на Крон, състоянието му се е влошило особено след лечение с кортизон.

Снимка: Getty Images

В последното си телевизионно интервю, което Франко Гати даде през октомври 2019 г. на Катерина Баливо за предаването "Ела при мен", беше посветено на неговия син Алесио. ''Синът ми пиеше, и пиеше и пиеше. Това беше неговото нещастие", каза Гати, който изясни и обстоятелствата около смъртта на момчето. Той разказа, че "първия прием" на коктейл от алкохол и хероин, му причинил сърдечен удар, уви, фатален. "Стори го в момент, когато не беше добре и си плати за това", изплака певецът, уточнявайки че синът му е бил пристрастен към алкохола, но не и към наркотиците.