Днес музата на Куентин Тарантино - Ума Търман, навършва 50 години. Актрисата добива световна популярност с участието си в "Криминале" през 1994 г. Тя е номинирана за "Оскар", "Златен глобус" и награда на БАФТА за ролята си в този филм.

Вижте снимки на Ума >>

С участието си в "Убий Бил" Ума Търман затвърждава имиджа си на муза на Тарантино.

В своята 30-годишна кариера звездата успява да се наложи като многолика актриса, изпълняваща блестящо драматични роли, но не с по-малък успех се превъплъщава в Отровната Айви в "Батман и Робин".

Последният проект на Ума Търман засега е участието ѝ в мини-сериала на Нетфликс "Chambers". Според някои твърдения актрисата се подготвя и за участието си в третата част на "Убий Бил", която би била желано продължение за всичките му фенове. Преди време самият режисьор на лентата - Куентин Тарантино, призна, че с Ума Търман са обсъждали третата част на култовия филм.

Ума Търман е била омъжена за Гари Олдман (от 1990 до 1992 г.), а след това за Итън Хоук (от 1998 до 2004 г.), с когото имат две деца - Мая и Роан. След развода си с Хоук, Търмън живее с бизнесмена Арпад Бюсън. На 15 юли 2012 година Ума Търман роди момиченце от Арпад Бюсон - Луна.