Полуавтобиографичният мюзикъл "Hell's Kitchen" ("Кухнята на ада"), представящ песни на Алиша Кийс, ще има премиера в театър "Шуберт" през пролетта, съобщи БТА, като се позова на АП.

"Обичах да ходя на театър, това ме вдъхновяваше", каза Кийс пред АП. "Но никога не съм си представяла, че някой ден ще имам дебют на Бродуей."

Представленията започват на 28 март, като засега все още няма новини за кастинга. Мюзикълът включва познатите й хитове - "Fallin", "No One", "Girl on Fire", "If I Ain't Got You", "Empire State of Mind", както и четири нови песни. Историята разказва за порастването на талантлива тийнейджърка, автор е Кристофър Диас, финалист за наградата "Пулицър", а режисьор е Майкъл Гриф. Хореографията е на Камил Браун. Алиша Кийс е продуцент.

Самата Кийс се е изявявала като актриса, преди да се отдаде окончателно на музиката. Отзивите за мюзикъла са позитивни. "New Yorker" го определя като вълнуващ, а според "Variety" това е "блестяща история, отдаваща почит на Ню Йорк".

Това не е първият проект на Алиша Кийс, който стига до Бродуей. През 2011 г. тя беше копродуцент на пиесата "Stick Fly" ("Летяща пръчка"), за която написа и музика. "Hell's Kitchen" присъединява Кийс към поп и рок легенди като Елтън Джон, Синди Лъпър, Стинг, Аланис Морисет, Дейв Стюарт и др., чиято музика е звучала на Бродуей.