На 77-годишна възраст почина съоснователят на Eagles Ранди Майснер. В съобщение, публикувано в уебсайта на групата, като причина за смъртта му се посочват усложнения от белодробно заболяване.

Басистът e роден на 8-и март 1946-а в Скотс Блъф, Небраска. Той се присъединява към Глен Фрей, Дон Хенли и Бърни Лидън при формирането на оригиналния състав на бандата през 71-а, но поради изтощение я напуска на върха на нейната популярност - шест години по-късно, малко след като албумът "Hotel California" и едноименният сингъл стават огромни хитове. Въпреки това е въведен заедно с всичките седем нейни членове в Залата на славата на рокендрола в края на 90-те.

Музикалната кариера на Mайснер започва с групата Stone Canyon на Rick Nelson като техен вокалист и басист. По-късно се присъединява към кънтри-рок формация като басист, преди сформирането на Eagles. Той допринася за някои от най-емблематичните песни на групата, като получава признание за работата си по албумите: "Eagles," "Desperado," "On The Border", "One of these nights" и "Hotel California".

Освен че свири на бас, музикантът е известен и с вокалите си в песента "Take It to the Limit", която е включена в албума от 1975 г. "One of these Nights". Заедно с бандата той продължава да създава популярните хитове "Tequila Sunrise" и "Peaceful Easy Feeling".