"За период от две-три години имах успешна кариера в България и бях много нашумяла", с тези думи започна визитката си за участие в "Гласът на България" 20+23-годишната, както сама шеговито се представи, Бойка Щерева от Пазарджик, която е професионална певица, позната от миналото с артистичния си псевдоним Lady B. Изпълнителката, която е сочена за първата R&B изпълнителка у нас, направи изненадващо завръщане на музикалната сцена, качвайки се на тази в популярното телевизионно предаване, издирващо следващата голяма сензация, чието вокално майсторство е неоспоримо.

Въпреки че още в началото на кариерата си изпълнителката с цветни плитки, превърнали се в нейна запазена марка, се нареди сред най-атрактивните дами в бранша, кратко след успеха, който постигна, тя изчезна от обсега на прожекторите, потъвайки сякаш вдън земя. Сега обаче, повече от десетилетие по-късно, тя отново пристъпи под техните светлини, предизвиквайки истински фурор на така наречените "кастинги на тъмно", с които снощи стартира юбилейният десети сезон на шоуто.

"Lady B беше провокативна бунтарка с нахакано поведение, която искаше да превземе света", описа тя своето някогашно алтер его, спомняйки си времето, когато бе на върха. "В този период всички певици, начело с Лили Иванова, се снимаха за списание "Playboy", затова и аз го направих", обясни решението си навремето да разголи тялото си пред обектива на мъжката библия, допълвайки, че все пак е изпитвала притеснение да го стори. "Оказа се, че тези корици продават много, поне тогава", отбеляза носителката на наградата за млад талант на "Златния Орфей", която днес вече е майка, показвайки, че не съжалява за избора си.

Щерева разкри, че когато е споделила със своята майка желанието си да се включи в надпреварата, първата стъпка от което е да застане пред обърнатите с гръб към нея червени кресла на треньорите, тя се е притеснила, опасявайки се какво ще се случи, ако никой от тях не се обърне, показвайки, че я иска в отбора си, въпреки нейния неоспорим талант. "Това ще бъде излагация. Как ще я преживееш?", казала ѝ тя. Само че появата ѝ в залата ясно показва, че изречените от нея думи не са отказали дъщеря ѝ от намерението да застане пред Миро, Мария Илиева, Дара и Иван Лечев, давайки най-доброто от себе си, за да ги убеди, че трябва да натиснат стоящите пред тях бутони, както и стана.

Изпълнението ѝ на "Ain"t Nobody" на Rufus & Chaka Khan накара и четиримата звездни съдии, повечето от които почти веднага разпознаха характерния ѝ тембър, да завъртят столовете си в нейна посока. И макар да подозираха кой стои зад тях, те все пак останаха изненадани, когато я видяха.

"Много ти благодаря, че ни позволи да сме на първия ред на твой концерт днес и ти благодарим за тази разкошна вокална демонстрация, тази огромна R&B вълна, с която ни блъсна", коментира Мария, отбелязвайки, че я иска в отбора си, но в крайна сметка Бойка предпочете да се присъедини към този на Миро.

Нейното изпълнение обаче не бе единственото, което впечатли както присъстващите в залата, така и зрителите пред малкия екран. Сред останалите, които се откроиха, бе това на Димитрина Германова, която озвучава две от най-любимите героини от филмите на "Disney", и по-точно Ариел от "Малката русалка" и Изабела от "Енканто". Момичето от Добрич искаше да попадне сред участниците, чийто треньор ще бъде Миро, но след като Дара използва първия за сезона супер блок бутон, за да бъде сигурна, че това няма да се случи, тя избра отбора на Мария.

Прекрасно се справи и Константина Димитрова от Благоевград, чиято майка пази пъпната ѝ връв в продължение на шестнадесет години, за да я хвърли точно на сцената на "Гласът на България". Тя изпя "Остани тази нощ" на Лили Иванова, провокирайки Мария Илиева, която има своя версия парчето, да се качи на сцената при нея, за да го изпълнят заедно, учейки я как да предава още по-голяма емоционалност на пеенето си. Съвсем естествено, момичето избра именно Илиева за свой ментор.

Невероятно вокално майсторство показаха още Мария Колева от Кърджали, показала своите възможности с "Purple Rain" на Prince, която избра отбора на Иван Лечев, и Надежда Ковачева с "And I Am Telling You I'm Not Going", която е 17 години, но притежава огъня на един истински артист, както отбеляза Миро, спечелил я за своя отбор.