Изгряващата американска звезда Дейвид Коренсует е следващият актьор, който ще наметне червената пелерина на Супермен, предадава чуждестранната преса.

Новината е потвърдена от режисьора на следващия филм за приключенията на супергероя Джеймс Гън.

Двадесет и девет годишният американец се прочу с ролите си в няколко успешни сериала, сред които "Холивуд" и "Политикът" на Netflix, "Ние притежаваме този град" на HBO и "Перла" на "Universal".

Вижте снимки на Дейвид >>

Той ще се превъплъти в митичния супергерой в "Супермен: Наследство". Филмът, продуциран от "Warner Brothers", трябва да излезе на екран през 2025 г.

Новината беше съобщена първо от специализираните холивудски медии, които също така мимоходом разкриха, че Рейчъл Броснахан - звездата на поредицата "Удивителната госпожа мисис Мейзъл", е избрана да изиграе възлюбената на Супермен, журналистката Лоис Лейн.

"Това е вярно", написа режисьорът Джеймс Гън в Twitter, препубликувайки статия от "Hollywood Reporter".

Снимка: Getty Images

Преди Дейвид Коренсует в образа на Супермен са се превъплъщавали Кристофър Рийв, Брандън Раут и най-скоро Хенри Кавил, припомня БТА. Последният дори изненадващо се появи във фналната сцена на "Черният Адам", облечен в емблемаитичния костюм на криптонеца, карайки почитателите си да помислят, че отново ще се превъплъти в него.

Миналата година "Warner Brothers" възложи на режисьора на "Пазители на галактиката" Джеймс Гън и продуцента на "Аквамен" Питър Сафран да възобновят франчайза за супергероите на "DC Comics" в условията на ожесточена конкуренция с "Marvel".