Наследниците на О'Конър заявят пред Би Би Си, че " няма да бъде преувеличено да се каже, че Шиниъд би била отвратена, наранена и обидена от човек, когото самата тя нарича "библейски дявол", и от използването на музиката ѝ на подобни събития"

Доналд Тръмп е кандидат за президент на Републиканската партия за изборите в САЩ през ноември.

В съвместно изявление на наследниците на певицата и дългогодишното ѝ звукозаписно студио Chrysalis Records пише:

"През целия си живот Шиниъд О'Конър живееше според твърд морален кодекс, който се определяше от честността, добротата, справедливостта и благоприличието към нейните ближни. С възмущение научихме, че Тръмп е използвал нейното емблематично изпълнение на Nothing Compares 2 U на политическите си митинги. (...) Като пазители на нейното наследство, ние изискваме от Доналд Тръмп и неговите сътрудници незабавно да се въздържат от използването на нейната музика."

Сред другите песни, използвани в кампанията на Тръмп, са Dancing Queen на Abba, Ring of Fire на Джони Кеш и Suspicious Minds на Елвис Пресли, съобщава The Guardian.

Написаната от Принс версия на Nothing Compares 2 U на О'Конър прекарва четири седмици на първо място в Обединеното кралство през 1990 г.

О'Конър почина през юли миналата година на 56-годишна възраст. По-късно съдебният лекар заяви, че тя е починала от естествена смърт.

Екипът на Тръмп има забрана да използва за политически прояви още музиката на Брус Спрингстийн,  Лучано Павароти, "Ролинг стоунс", Елтън Джон, Адел, Стивън Тайлър от "Аеросмит", Риана и др., обобщава Би Би Си.