"Мис България" 1998 г. Наталия Гуркова хвърли светлина върху новия проект, върху който работи, славата, мрака и кармата, които съпътстват живота на човека.

Вижте снимки на Гуркова >>

Пред "Папараци" Гуркова разкри как се е родила идеята за онлайн предаването "Те са", което прави заедно с режисьора Стилиян Иванов и е посветено на българската история. Тя сподели, че идеята е много отдавна, но тогава тя заминала за чужбина и така и не се осъществила.

"Съвсем определено аз си избрах този проект, защото понякога обичам да излизам от зоната ми на комфорт и да показвам на себе си, че и това мога да направя. Стига вече с тези жълти истории и пошлости и негативизъм, които ни заливат отвсякъде. Последното, за което ни е грижа, е духовното, а то всъщност е най-важното. И като се има предвид, че животът е обидно кратък и че никой нищо не може да отнесе от този свят, трябва да преосмислим ценностната ни система."

Гуркова разкри, че славата е изпитание и тя носи много негативи, особено в България. Тя допълни, че при нея това се е лсучило в един ранен етап от живота, в който не осъзнаваш какво точно ти се случва, а когато разбереш, вече е късно да го промениш.

"Най-големият ми учител е самият живот. Наред с хубавите моменти ми е поднасял и много трудности и изпитания", каза Гуркова и допълни: "Човек на крайностите съм. Не успях да възпитам в себе си да постигам златната среда. Също понякога съм импулсивна и често острите реакции не са най-добрият вариант."  Тя разкри, че е изключително свободолюбива личност. Но е успяла да се научи на търпение, толерантност и на компромиси, които били неприсъщи за за нея преди време. "Битката с моето его е много отдавна - понякога аз го побеждавам, понякога то мен, но до окончателна победа все още не сме стигнали. Войната не е спечелена, но напоследък все пак аз взимам надмощие."

Наталия споделя, че има неща, с които не може да се примири и това са насилието, предателството, пошлостта, като има предвид не само физическото, а и психическото насилие.

Тя благодари на семейството, приятелите и близките си за това, че и помагат да се бори с мрака. Работата е също едно от онези неща, които насочват мислите ѝ в друга посока и я карат да се чувства много по-добре.

"И болката, и страданието са изпитания и изграждат една личност, защото когато стоим в зоната си на комфорт, там ни е хубаво, приятно, нищо не се променя. Най-вече любовта изгражда една личност", сподели Наталия.

Наталия Гуркова загуби съпруга си през септември 2018 г. Джордже Михалевич бe застрелян на в град Бедфордвю в ЮАР. Свидетели разказаха, че двама мъже на мотор са следвали автомобила, спрели са точно до него и са произвели два изстрела срещу водача, след което са избягали. Извършителят на убийството все още не е заловен.