Някои от най-известните филмови актриси са започнали кариерата си първо в театъра. Много от тях са започнали от мюзикъли на Бродуей, а други в малки шекспирови театри.

Вижте снимки >>

Натали Портман се изстрелва директно на Бродуей с поддържаща роля на едва 10-годишна възраст. 5-години по-късно тя се превъплъщава в ролята на Ане Франк в бродуейската адаптация на "Дневникът на Ане Франк".

Мерил Стрийп се появява на Нюйоркския шекспиров фестивал в пиесата Хенри V,  след като завършва университета в Йеил. Първата ѝ филмова роля е в "Джулия" през 1977 г.

Мерил Стрийп (1980)

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Гуинет Полтроу се появява за първи път през 1990 г. на театрален фестивал в Масачузец. Прави дебюта си в киното година по-късно.

Сара Джесика Паркър се превъплъщава в ролята на Ани в едноименния мюзикъл на Бродуей през 1979 г.

Кристен Бел изиграва Беки Тачър в музикалната версия "Приключенията на Том Сойер" на Бродуей през 2001 г.

Кристен Бел

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Лиа Мишел от сериала "Клуб Веселие" прави дебюта си на Бродуей едва 8-годишна с ролята на Козета в "Клетниците".

Ана Кендрик също започва кариерата си на Бродуей в мюзикъла "Висше общество" през 1998 г., когато е на 12 г. 10 години по-късно тя влиза в ролята на Джесика Стенли от "Здрач".

Даян Кийтън е звездата от оригиналния бродуейски мюзикъл "Коса" през 1968 г. Година по-късно получава роля във филма на Уди Алън "Изсвири го още веднъж, Сам".

Джули Андрюс прави дебюта си на Бродуей през 1954 г. Тя става филмова звезда, след като влиза в ролята на Мери Попинс във версията на Дисни от 1963 г.

Джули Андрюс и Одри Хепбърн

Снимка: Getty Images/Guliver Photos