Броени дни след първото си интервю за предаването "Матине" на Dir.bg, победителката в тазгодишното 17-о издание на националния конкурс "Най-красива абитуриентка" Рая Методиева, която спечели титлата в оспорвана конкуренция с над 1000 момичета, включили се в него от страната и чужбина, застана пред камерата на bTV, гостувайки на Деси Стоянова и Петър Дочев в токшоуто "Преди обед".

Красавицата от Елин Пелин разказа, че да се включи в конкурса била идея на майка й и брат й, които я окуражили да пробва късмета си. Въпреки че в началото не искала да се записва, днес се радва, че ги е послушала, защото победата й е била напълно неочаквана.

Вижте снимки на Рая - "Най-красивата абитуриентка" за 2024>>> 

Балът й бил страхотен, а красивата си синя рокля Рая купила буквално за 15 мин. "Имах идея как искам да изглежда роклята. Влязох в магазина, показаха ми няколко рокли, и аз я посочих. С нея всичките ми очаквания бяха покрити", разказа тя.

На бала не била с кавалер, но основна роля във фотосесията, както и през цялата вечер, имал брат й, който е много специален човек за нея. "Бях на 6-7 години, когато изгубих баща си, и брат ми участва в голяма част от моето отглеждане, наравно с майка ми. Затова го чувствам и като родител. Той е с 12 години по-голям, грижовен е", сподели тя за брат си, който работи в международна компания, и беше човекът, придружил я за първото й телевизионно интервю.

колаж: Петя Александрова, Dir.bg

Да бъде полицай е професионалната сфера, в която Рая иска да се развива. Тя вече е кандидатствала в Академията на МВР и е в очакване на резултатите от трите изпита, на които се е явила. Една от причините да пожелае да тръгне по този път е, че покойният й баща също е бил служител на реда, дългогодишен шеф на полицейското управление в Елин Пелин.

Специалността, която си е избрала, е "Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред", като в бъдеще иска да работи в сектор "Убийства".

"Не си се представям като корумпиран полицай. Искам да съм пример за това как трябва тази професия да се работи", разказа носителката на титлата "Най-красива абитуриентка" 2024 Рая Методиева.