За 17-та поредна година Dir.bg провeде конкурса "Най-красива абитуриентка". От всички номинирани момичета звездното жури, което тази година е в състав златното момиче Боряна Калейн, певецът Тино, актрисата Христина Джурова и миналогодишната победителка в конкурса - Мария Тодорова, определи Рая Методиева да грабне победата.

В Матинѐ красавицата от Елин Пелин разказа за емоциите около участието си в конкурса, каква ученичка е била и личната ѝ причина да кандидатства в Академията на МВР.

"Още не мога да асимилирам напълно как стигнах дотук, изобщо не очаквах. Записах се в конкурса напълно на шега и нямах никакво очакване", споделя Рая.

Казва, че майка ѝ е била основната причина да подаде кандидатурата си и допълва: "Красотата е нещо субективно, индивидуално, всеки я вижда по определен за него начин". Рая залага на семпло облекло и семпъл грим, с които само да подчертае естествената си красота.

Вижте снимки на Рая - Най-красивата абитуриентка за 2024 >> 

колаж: Петя Александрова, Dir.bg

Нежната дама завършва СУ "Васил Левски" в Елин Пелин със специалност "Софтуерни и хардуерни науки" и то с отлична оценка. Избрала е да учи точно това, защото е вярвала, че ще ѝ даде необходимите знания, които да ѝ помогнат в реализацията на плановете ѝ занапред.

колаж: Петя Александрова, Dir.bg

Определя себе си като суетна жена, но изборът на рокля за бала ѝ е отнел точно 10 мин. Предварително е знаела, че иска да е синя и това е била буквално първата рокля, която вижда. Казва, че не е купонджийка, не излиза често вечер, но балът е бил прекрасно изживяване.

"Представях си го по начина, по който го прекарах. Много благодаря на моите родители, защото те се погрижиха за абсолютно цялата подготовка за там и си изкарах наистина прекрасно със съучениците ми".

Красавицата няма сантимент към вещи и се разделя с неща, които няма да ѝ потрябват в бъдеще. Ето защо вече има план за балната си рокля: "Искам другата година да я подаря на момиче в неравностойно положение, което да може да се почувства също толкова красива, колкото и аз се чувствах в тази рокля".

Най-красивата абитуриентка е кандидатствала в Академията на МВР със специалност "Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред". Имала е три изпита - медицински, покриване на физически нормативи, сред които бягане 800 м. за време, на което се е класирала първа. Също и психотест, на който ѝ задават над 600 въпроса - за обща култура, за определяне на психологическия профил и др. Чака класирането, но е спокойна, тъй като се е представила много добре. "В началото бяхме 50 човека. След психотеста останахме само четирима".

Решава да стане полицай по много лична причина. Баща ѝ, когото губи, когато е на 7 г., е бил служител на реда, дългогодишен шеф на полицейското управление в Елин Пелин. Смята, че по този начин продължава делото му. "Вярвам, че дори и да го няма, той всъщност доста ме подкрепя."

Като свое хоби би определила спортуването. Заради подготовката си за Академията, по-засилено е започнала да се занимава с лека атлетика, с което мисли да продължи и занапред. Обича да тренира и като цяло предпочита активния начин на живот. Не спазва диети, смята, че освен това, че спортува, донякъде хубавата ѝ фигура се дължи на ген. С победата си в конкурса, Рая автоматично става част от журито на следващото издание на конкурса "Най-красива абитуриентка".

Вижте по-долу снимки на Рая Методиева с наградите от Конкурса:

Kолие и обици oт GOTO Jewellery and Diamonds, изработени от сребро и диаманти

Снимка: Ангел Юруков, Dir.bg

Уикенд за двама в новото бижу на Банско - Amuse Bouche by SKABRIN

Снимка: Ангел Юруков, Dir.bg

Смарт четка за почистване на лице на FOREO LUNA™ 4

Снимка: Ангел Юруков, Dir.bg

Регулатпро Хиалурон - изцяло натурален продукт с мощно анти-ейдж действие за поддържане на гладка и тонизирана кожа

Снимка: Ангел Юруков, Dir.bg

Продукти от световноизвестната модна марка Answear.bg.

Снимка: Ангел Юруков, Dir.bg

Бижута от handmade бранда Forget-Me-Not

Снимка: Ангел Юруков, Dir.bg

Специална серия продукти на Bell HYPOAllergenic

Снимка: Ангел Юруков, Dir.bg

Био масло за бърз, наситен, шоколадов тен на COCOSOLIS

Снимка: Ангел Юруков, Dir.bg

Парфюмно бижу от серията REFAN INTENSE eau de PARFUM

Снимка: Ангел Юруков, Dir.bg