Coolio, рапърът, който бе сред най-известните имена в хип-хопа през 90-те години на миналия век с хитове като "Gangsta's Paradise" и "Fantastic Voyage", е починал миналата година заради опиата фентанил, съобщи мениджърът му.

Бившият дългогодишен мениджър на изпълнителя Джарез Поузи заяви пред Асошиейтед прес в четвъртък, че причината за смъртта на клиента му е фентанил и че в организма му е имало също следи от хероин и метамфетамин.

Съдебните медици от Лос Анджелис обявиха смъртта му за случайна и посочиха кардиомиопатията (срив на миокарда, свързан с мускулна или електрическа дисфункция на сърцето, бел. ред.) като вероятно причина. Поузи също така потвърди, че разследващите са установили, че тежката астма на музиканта и пушенето на цигари са изиграли роля за смъртта му.

Coolio, роден като Артис Лион Айви младши на 1 август 1963 г., почина на 59 г. в дома на свой приятел в Лос Анджелис на 28 септември 2022 г., припомня БТА.

Номиниран 6 пъти за "Грами", Кулио спечели приза само веднъж - за най-добро солово рап изпълнение за "Gangsta's Paradise", хита от 1995 г. от саундтрака на филма с Мишел Пфайфър "Опасен ум", който семплира песента на Стиви Уондър от 1976 г. "Pastime Paradise".

Снимка: Getty Images