Надали по широкия свят има човек, който да не познава добре лицето на едно от най-тежките страдания, а именно на това, причинено от любов. В това число, разбира се, попадат и известните личности, които подобно на всички нас, са просто хора, без значение от тяхната слава и величие. Много от звездите неведнъж са разтваряли сърцата си, споделяйки за терзанията, свързани с романтичните им чувства към някого. Единствената разлика е, че някои от тях имат достатъчно сила и смелост, за да говорят открито за разочарованието - скоро, след като са го изпитали, докато на други им е необходимо време, за да го преодолеят, чакайки отворилата се в душата им рана да зарасне, преди да го сторят.

Така например на прекрасната Сандра Бълок ѝ бяха нужни 24 години, за да признае, че навремето е била влюбена в колегата си Киану Рийвс, с когото си партнират във филма "Скорост", излязъл по кината през 1994 г. В края на 2018 г. тя разкри в "Шоуто на Елън Дедженирис", че през цялото време, прекарано с него на снимачната площадка на екшъна, си е мислила колко красив е той. Любопитен факт обаче е, че актьорът, роден в Ливан, е изпитвал абсолютно същото към нея, само че никой от тях не е предприел каквото и да било по този въпрос и така романсът им остава неизживян и до днес. И въпреки че от време на време актьорите продължават да бъдат подпитвани дали все пак между тях не е имало нещо повече от чисто приятелство, техният отговор е остава категоричен - "Не".

Вижте снимки на Сандра и Киану >>

В свое скорошно интервю за сп. "Esquare", чийто нов брой е посветен на звездата от "Матрицата", Сандра разкри най-милият жест, който Киану ѝ е направил. В разговора брюнетката разказа, че двамата с носителя на титлата за най-желан мъж на 1992 г., присъдена му от филмовите награди на МТV, често са излизали заедно в продължение на година, след премиерата на първата им съвместна продукция. Тогава двамата обичали просто да се наслаждават на компанията на другия, говорейки на различни теми. Така един ден носителката на "Оскар" споделила, че никога не е опитвала шоколадови трюфели с шампанско.

Снимка: Getty Images

"Наистина ли?", попита ме с изненада, а след като потвърдих, той просто насочи разговора в друга посока. Няколко дни по-късно си правех маникюр у дома, заедно с моя приятелка, когато чух как пред къщата ми спира мотоциклет", разказва Бълок.

Тя обяснява как е излязла навън и е видяла Рийвс да стои срещу нея, държейки букет с цветя... бутилка шампанско и кутия трюфели. По нейни думи той ѝ ги е поднесъл, казвайки ѝ, че иска все пак да има представа какъв е вкуса им. И макар на пръв поглед историята да прилича на сюжет на някой холивудски романтичен филм, превърнал се в реалност, истината е малко по-различна, защото артистът всъщност се отбил при екранната си половинка по път за... истинска среща, която имал с друга жена, на която дори се обадил, информирайки я, че е тръгнал да я вземе. След телефонния разговор, той останал на верандата на Сандра, колкото да вдигнат наздравица, а после си тръгнал, бързайки да не закъснее за уговорката.

"Способността му да те изслушва е нещото, което ми направи най-силно впечатление у него. Когато го срещнах за първи път, се опитвах да запълня миговете на тишина помежду ни, за да се чувствам комфортно. Колкото повече говорех, толкова по-тих обаче ставаше той. В даден момент започнах да се питам какво се случва, понеже ме гледаше с объркан поглед. Често се питах дали не съм изтърсила нещо, с което да го засегна, но ден или два по-късно той винаги идваше с бележка или малък пакет, които ми подаваше, казвайки ми, че е мислил сериозно за всичко, изречено от мен", споделя актрисата.

Киану и Уинона Райдър

Снимка: Getty Images

Това обаче далеч не е единствената интересна случка от миналото, свързана с Рийвс, спомената в новия брой на "Еsquire". Пред изданието 57-годишната знаменитост споделя, че според него е двамата с Уинона Райдър са женени "в очите на Бог", след като сватбената им церемония в лентата "Дракула" на Франсис Форд Копола от 1992 г. е била изпълнена не от актьори, а от истински свещеници. 25 години по-късно, събирайки се отново за продукцията "Destination Wedding", в която си партнират, двамата сериозно обмислят варианта дали наистина са сключили брак.

"Кълна се, мисля, че в действителност съм омъжена за него. Франсис използва за снимките истински румънски свещеник, така че би следвало да сме сключили официален съюз", каза през 2018 г. Райдър.

"Уинона казва, че сме... Франсис също твърди, че е така... В такъв случай предполагам, че съвсем на сериозно сме женени в очите на Бог", заключва самият Киану към днешна дата.