Ненчо Балабанов, поема едно от най-големите предизвикателства в кариерата си: да бъде фронтмен на P.I.F. за един специален концерт.

На 6 ноември в "Joy Station" актьорът и Иван Велков (китара), Мартин Профиров (барабани) и Христо Михалков (бас) ще рестартират трибютът на Depeche Mode, който групата правеше със страхотен успех през последните години с непрежалимия Димо Стоянов зад микрофона. Освен с емоционална разходка из дискографията на легендарните британци, Ненчо Балабанов ще докосне публиката и със знакови песни на P.I.F.

"С Димо бяхме големи приятели и си партнирахме на една сцена в последния концерт-спектакъл "Фалшив Герой" с Русенска опера. Беше страхотно и запомнящо се! На една от репетициите ни си говорихме за "Depeche Mode" и открих, че и двамата ги харесваме и пеем песните им с огромно удоволствие и любов",

споделя Ненчо, чиито вокален потенциал е известен от годините на пеещите сервитьори в клуб "Опера". Тогава той, Миро, Галя, Тони, Орлин Павлов, Атанас Сребрев и други, са били част от нетрадиционно шоу.

Той допълва, че е сигурен, че сигурен, че емоцията на сцената ще е неописуема, и очаква всички приятели и фенове на Depeche Mode и на P.I.F.

Снимка: Атанас Петков

Трибютът на Depeche Mode e поредния проект, с който P.I.F. продължават да радват феновете си и след като Димо Стоянов загуби битката с коронавируса през декември миналата година. През лятото бандата издаде албума P.I.F. 6 ("Moнте мюзик"), по който музикантът, по образование куклен актьор, работеше до последно преди да бъде хоспитализиран. Дискът стана пазарен факт с подкрепата на Joy Station и Национален фонд култура и бе представен с успешно национално турне с гост вокалисти Владимир Ампов-Графа, Ерсин Мустафов (Jeremy?), Дичо, Прея, Николай Воденичаров-Никеца и Свилен Ноев ("Остава").

Част от приходите от трибюта на Depeche Mode ще бъдат отделени за семейството на Димо.