"Виж се само" се ражда спонтанно, след като Калина Баткова (K.LINA) написва музиката и текста, а неочаквана среща със семейството на Михаил и Преслава Митеви, отвежда музикантите в студио, където познатата като дуетна половинка на F.O. - Peeva, решава да се включи. Песента е с поп-звучене и характерните за F.O. и PEEVA трап нотки, а двамата написват текста, който изпява Преслава. "Виж се само" е посветена на несигурността в емоционалните отношения между младите днес. Справянето с комплексите, опосредстваната от социалните мрежи комуникация, бързата загуба на интерес и проблемите във връзките са само част от темите засегнати в сингъла.

Да пише текстове на български език, K.LINA решава, след като трайно се завръща в България. Тя завършва успешно Бизнес Мениджмънт, а след това и Музика в Музикалната Академия в Лондон, където учи паралелно втора бакалавърска степен - Музика. Това е страстта ѝ от дете. Още като малко момиче тя не само пее, но и свири на китара и пиано. Когато пристига музикалната ѝ диплома от британската столица, Калина я показва на баща си, който отбелязва: "Чудесно! А къде е другата?" През 2021, тя завършва магистърска степен по Музикален бизнес отново в английски университет. В Обединеното краство K.LINA събира група от колеги в Музикалната Академия. Скоро бандата има участия и то в известни лондонски клубове, между които и The Half Moon, в който са дебютирали самите "Rolling Stones"!

Преслава Митева (Peeva) е нежната половинка в бунтарския дует от Бургас F.O. и PEEVA. Двамата са заедно от 2015-а година и вече са родители на две деца - Мишел и Радимир. Казват, че имат общи цели и мисия за музиката, която създават в лейбъла "Zanimation". Те са семейство, което успява да съчетае отглеждането на деца, въртенето на домакинство и осигуряването на семейния бюджет с правенето на рап. И то такъв, че парчетата им трупат фенове и милиони гледания в нета. Музикалното семейство създава десетки колаборации с рап артисти от цялата страна. F.O. е носител на наградата 359 HIP HOP Awards за Рапър на годината през 2020-а година.

Снимка: Дико Жечев

"С Мишо и Преслава се запознахме, покрай една песен, която бях написала и исках да работим заедно по нея. Музиката веднага ни сближи и открихме, че имаме сходна визия, както за звученето, така и за видео-реализацията на различни проекти. "Виж се само" се роди спонтанно и ни отне минути до решението да го реализираме. Видеото към песента дори ще бъде пуснато в You Tube канала на Zanimation. Именно премиерата ще ни отведе до Бургас, за да сме сигурни всички, ще ще направим най-доброто, за да стигне посланието ни до публиката", споделя K.LINA.

Видео-концепцията на "Виж се само" е дело на Румен Русев - приятелят на Калина Баткова и основател на "Studio Flickers". Кадрите са вдъхновени от белгийския художник и един от основателите на сюрреализма Рене Франсоа Гислен Магрит. В тях режисьорът е заложил на философията в творчеството на Магрит, в което описва естествената природа на събитията в човешкия живот, в който винаги има нещо тайнствено или скрито. Събитията от снимачната площадка запечатва талантливият Дико Желев, който подкрепя K.LINA от колаборацията им за The Movies и е важна част от проектите на "Studio Flickers" от самото му създаване. Част от сцените във "Виж се само" са заснети в обновената и новооткрита за посетители, след 22 годишно прекъсване, баня в Банкя.

Снимка: Дико Жечев

Проектът е осъществен с подкрепата на Национален фонд "Култура". Партньори на аудио-визуалната продукция са Столична Община, Софийски Имоти, Домко, Банкя Палас.

Премиерата на видеото към "Виж се само" на K.LINA, feat. PEEVA е планирано за края на ноември.

Снимка: Дико Жечев