Стрийминг платформата Netflix разкри последния член на актьорския състав на предстоящата си поредица за приключенията на Уензди Адамс, която бележи дебюта на Тим Бъртън като режисьор на телевизионна продукция - Фред Армисен, пише сайтът на сп. "People".

Той ще се превъплъти в образа на чичо Фестър.

Персонажът подозрително отсъстваше от първоначалния трейлър и прессъобщенията. В резултат на това из интернет пространството плъзнаха слухове, че ролята може да е поверена на Джони Деп, който често работи с Тим Бъртън. Крайният избор обаче се оказа не толкова противоречив и изглежда отлично "пасва" на образа.

Netflix сложи край на догадките, представяйки на изложението Comic-Con в Ню Йорк през уикенда новия трейлър за поредицата "Уензди". В него зрителите могат да видят Фред Армисен като гологлавия чичо Фестър. Странните превъплъщения не са чужди на 55-годишния актьор, най-известен с участието си в шоуто "Saturday Night Live", които го правят идеален за ролята.

Снимка: Getty Images

Във филмите от 90-те години на миналия век живот на същия персонаж вдъхна Кристофър Лойд, заедно с Раул Хулия като Гомес Адамс и Анжелика Хюстън като Мортиша Адамс.

В поредицата "Уензди" на Netflix Луис Гусман играе Гомес, а Катрин Зита-Джоунс - Мортиша.

В ролята на младата Уензди Адамс зрителите ще видят актрисата Джена Ортега. Сериалът проследява съзряването на героинята ѝ като ученичка в Академията "Невърмор".

Кристина Ричи, която навремето играеше малката Уензди, се завръща като преподавателка в учебното заведение. В образа на директорката, с която вече порасналата героията на Джена Ортега има пререкания, пред камера застава актрисата Гуендолин Кристи ("Игра на тронове", "Междузвездни войни" 7 и 8).

Уензди Адамс е била героиня и на комикси, телевизионна комедия, бродуейски мюзикъл и няколко анимационни приключения.

Базирана върху персонаж, създаден първоначално от автора на карикатури и комикси Чарлз Адамс, поредицата "Уензди" е описана като "комедия за съзряването", пише БТА. Действието ѝ се развива по време на ученическите години на обсебената от смъртта героиня.

Най-скорошният филм за големия екран, режисиран от Тим Бъртън, е "Дъмбо" (2019) на "Disney". Британският режисьор е известен с афинитета си към странното и страховитото.

Поредица "Уензди" стартира по Netflix на 23 ноември.