След като наскоро музикалното семейство Невена Цонева и Венелин Венков обявиха, че напускат "Ку-Ку бенд", те дадоха яснота защо са взели това крайно решение.

Припомняме, че барабанистът беше част от групата около 30 години, а половинката му - 7.

Венков разказа, че все още му е странно, тъй като досега винаги е имал строг график, с който е бил ангажиран - от понеделник до петък работа с бенда, а през някои от уикендите участия с колегите из България.

"Обмисляно е дълго време и не е лесно, нито леко взето решение, но в крайна сметка беше окончателно", заяви Невена.

"Аз не се чувствам добре последните години там, където сме. Говоря за групата "Ку-Ку бенд", най-вече, защото Слави го няма. Групата е негова, той плаща заплатите на всички, но не е част от нея. Сега просто си вършим нещата, но не е моето. Моето е да правим песни, а това спря. Ние не правим песни, не правим концерти, не правим нищо, освен да свирим професионално в студиото", разказа Венелин.

Той заяви още, че политическият път, по който са тръгнали част от колегите му в екипа, не е тема, която го интересува, защото е аполитичен.

"Всеки си взема решения сам за себе си. За нас е по-важно да обърнем внимание на сина ни, отколкото с това, което се занимавахме досега", допълни още барабанистът.