Никълъс Кейдж призна, че e молил чичо си Франсис Форд Копола да го вкара в актьорския състав на "Кръстникът III", но в крайна сметка напразно.

57-годишният актьор разказа това на "кръглата маса" на "The Hollywood Reporter", в която присъстваха и други негови колеги.

Когато го попитаха за единствената продукция, в която би искал да участва, той разкри: "Това е много неудобен въпрос и отговор, защото включва семейството. Когато чичо подготвяше "Кръстник III" аз му казах: "Наистина мисля, че трябва да участвам във филма ти, чичо. Добра идея е да ме вземеш. Мисля, че мога да играя тази роля". Образът, за който Никълъс загатна е Винсент Корлеоне, син на Сони Корлеоне и любовницата му Луси Манчини, която в крайна сметка отиде при Анди Гарсия.

Никълъс Кейдж, София и Франсис Копола

Снимка: Getty Images

"Това просто нямаше да се случи. Така че това беше филм, в който не бях допуснат, но който наистина исках да участвам".

Някога Никълъс беше един от най-добрите актьори за навремето си, с изключителен диапазон като творец, но пропиля състоянието си от 150 милиона долара за острови, коли и животни в свой зоопарк. Той е момчето от плакати за блокбъстър филми, откакто стартира актьорската си кариера през 1983 г., припомня "Daily Mirror", но профука милионите си с поредица от скъпи и често ексцентрични покупки.

Сномка: Скрийншот на филма "Кръстникът III"

Всъщност лошата лу финансова дисциплина доведе до запор върху няколко от разкошните му имоти. Кейдж затъна в дългове - имаше да плаща 6,3 милиона долара данъци за собствеността му през 2009 г. Тогава беше изгонен от ресторант в Лас Вегас, след като се е напил и имал спор с персонала. Помислили го за бездомен.

Преди седмица той заяви, че иска да го наричат теспиан, а не актьор, защото терминът по-добре изразява същността на професията.