Днес Ники Урумов и P.I.F. представят видеото към песента "Обезумели" по музика на Димо Стоянов.

Парчето е създадено специално за Ники Урумов през далечната 2003 г., но звучи изключително актуално и днес, което потвърждава непреходния музикален гений на Димо от P.I.F. Текстът към музиката е на Радост Костова, като първият запис на песента е осъществен още преди 21 години, но досега не е издавана. Видеото е с пост апокалиптична визия и отразява настоящото напрежение в световен мащаб. Режисьор на видеото е самият Ники Урумов, оператор Михаил Янакиев, монтажист Кирил Божилов, стилист Петя Антонова.

Песента "Обезумели" е достъпна за слушане във всички дигитални платформи за музика като Spotify, Deezer, iTunes, Tidal и др.

Историята на "Обезумели"

През 2022 г. Ники Урумов решава да издаде песента, за да почете паметта на един от най-добрите български изпълнители, като получава съгласието на съпругата на Димо - Люба Пиперова. Следва покана към музикантите от група P.I.F. да направят нов и модерен аранжимент на песента. В оригиналния вариант има автентични вокали на Димо, които са включени и в новия запис. Клипът на песента е сниман в Бургас, Поморие, Царево и Перник. Създаден е с финансовата подкрепа на Фонд Култура на Община Бургас и със съдействието на БМФ Порт Бургас и Община Перник.

Ники Урумов е продуцент на филма "Пета на моята Петя", посветен на детето-чудо на българската поезия Петя Дубарова. Режисьор е на късометражните филми "Пробуждане" и "Безсмъртният", които печелят награди от над 15 международни форума. През годините е бил изпълнителен продуцент на сериалите "Домашен арест" и "Кантора Митрани", Българо-Руската копродукция "Лабиринти на любовта" и на 3-ти сезон на шоуто "България търси талант". Копродуцент е във филма "Вила Роза".

Снимка: BoF Pictures

Ники Урумов е вокалист на рок бандата "Епизод", с която през 1999 г. записва албума "Респект". Година по-рано печели трето място на "Златният Орфей", и първо място от "Хит -1". Парчето му "Остани" в колаборация с DJ Deso е едно от най-обичаните и непреходни хитове отпреди 20 години, което се слуша и днес.