Вижте Николета и Златка в началото на кариерата им >>

След представянето на новите кандидатки за титлата "Мис Плеймейт" победителката в конкурса от 2009 година Златка Димитрова, прочула се още като Черната Златка, побърза да уточни, че не е никак впечатлена от конкуренцията:

"В годините много често ме питат дали не съжалявам за началото на пътя към славата. Винаги отговарям с гордост, че титлата "Плеймейт" е най-хубавият комплимент, който съм получавала като жена, но не тя ми придаде стойност като човек. Конкурсът те изстрелва в Космоса, но не бива да забравяш, че хората живеят на Земята. Важно е да знаеш къде се намираш. За да няма повече спекулации по темата, не харесвам и не следя новите плеймейтки. Може би сред тях има достойни, но аз не мога да ги откроя. Продължавам да казвам, че в България със златни букви в историята на "Плеймейт" са записани само три имена - Николета Лозанова, Златка Райкова и Златка Димитрова."

Вижте новите кандидатки за "Мис Плеймейт" >>

Злати се разплака, когато разбра, че е спечелила титлата през 2009-а

Снимка: Bulphoto

Николета Лозанова също се включи в интригата с хвалебствия за себе си и за двете Златки, и продължи пренебрежителния тон на Димитрова. Най-успешната "Мис Плеймейт", спечелила титлата през 2006 година, написа коментар под изказването на колежката си:

"Титлата "Мис Плеймейт" няма да направи кръвта ви синя. Популярността е бреме и е до време, и изстрелвайки се рязко, знайте, че падането от високо е болезнено. Не бяха една и две мечтателките, които вече осъзнаха, че тяхното име няма да бъде причислено към легендарните за България в този конкурс - Златка Димитрова, Златка Райкова и моя милост - Николета Лозанова!"

Действително, през последните години виждаме все по-малко впечатляващи участнички в конкурса "Мис Плеймейт". През 2018 година кандидатките за титлата са 11, като сред тях има футболистка, танцьорка и бъдещ архитект. Победителката ще стане ясна през есента.